• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Nejat Uygur hayatını kaybetti

Usta sanatçı Nejat Uygur uzun süredir tedavi gördüğü hastanede, solunum yetmezliğinden dolayı hayatını kaybetti.
Türk sinema, tiyatro sanatçısı ve dizi oyuncusu Nejat Uygur, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uygur'un solunum yetmezliğinden hayatını kaybettiği öğrenildi.
 
UZUN SÜREDİR TEDAVİ GÖRÜYORDU
 
Türk sinema, tiyatro sanatçısı ve dizi oyuncusu Nejat Uygur, uzun süredir tedavi gördüğü Özel Medistate Kavacık Hastanesi'nde dün saat 19.45 sıralarında hayatını kaybetti. Uygur'un solunum yetmezliğinden hayatını kaybettiği öğrenildi.
 
TEŞVİKİYE'DEN SON YOLCULUĞA UĞURLANACAK
 
Tedavi gördüğü hastanede vefat eden tiyatro sanatçısı Nejat Uygur için 20 Kasım Çarşamba günü Şişli Kent Kültür Merkezi'nde tören düzenlenecek. Uygur'un cenazesi, aynı gün Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
 
SARIGÜL HASTANEYE GELDİ
 
Uygur'un yaşamını yitirdiği Medistate Kavacık Hastanesi'ne gelerek sanatçının yakınlarına başsağlığı dileklerini ileten Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, usta sanatçının vefatından büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi. Uygur'un gülen ve güldüren bir sanatçı olduğunu anlatan Sarıgül, "Zaman zaman bir heykeltıraş, zaman zaman bir sporcuydu. Mizah dünyamız çok önemli bir ışığını kaybetti. Nejat babanın bize bıraktığı mizah anlayışı ve nezaketi, her zaman gönlümüzde yaşayacak" diye konuştu.
 
NEJAT UYGUR KİMDİR?
 
Öğretmen bir annenin ve subay bir babanın üç çocuğundan ortancası olan Nejat Uygur, Kilisli sanatçı İsmail Dümbüllü tarafından keşfedilip meşhur edilmişti. Eğitimini Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde tamamladı. İlkokulu Siirt, Ezine ve İntepe'de okumuş ve bu dönemde tiyatroya müsamerelerle başladı. Sarıyer, Çanakkale ve Manisa'da ortaokulu tamamladıktan sonra Güzel Sanatlar Akademisi'nin Heykel bölümüne giren Nejat Uygur mezun olamadı.
 
1943 yılında Sarıyer Halkevi'nde başladığı boksla beraber spora karşı ilgisi artmıştır. Atletizm ve su topu dışında iyi de bir at binicisiydi. 1950 yılında Necla Uygur ile hayatını birleştirdi. 13 yıl süren Anadolu turneleri sürecinde sırasıyla Ahmet, ikiz kardeş olan Süheyl ile Süha, Kemal, Behzat adlı beş erkek çocukları dünyaya geldi. Süheyl ve Behzat babalarının deyimiyle "armut ağacının dibine düşmüş" ve tiyatrocu oldu.
 
Nejat Uygur, 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Uygur, 10 Eylül 2007'de beyin damarlarında oluşan bir tıkanıklık nedeniyle vücudun sol tarafında kısmî felç geçirmişti.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim