• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Nazilllili Kadın Kursiyerler ‘Girişimcilik’ Sertifikalarını Aldı

Nazilllili Kadın Kursiyerler ‘Girişimcilik’ Sertifikalarını Aldı
Nazilli Okyanus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği "Girişimcilik Kursu'nu başarıya tamamlayan kadın kursiyerler sertifikalarını...

Nazilli Okyanus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği "Girişimcilik Kursu'nu başarıya tamamlayan kadın kursiyerler sertifikalarını aldı.

Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Nazilli Okyanus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa yapılan girişimcilik kursunda 35 kursiyer sertifika aldı. Nazilli Okyanus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde düzenlenen sertifika törenine, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Ağır Ceza Hakimi Melih Avcı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Gülmez ve müdür yardımcıları, İş-kur Müdürü Şahin Altınkurt ve Okyanus Dernek Başkanı Ayşe Oktay katıldı. Törende konuşan Nazilli Okyanus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Ayşe Oktay, derneğin amaçlarından birinin de eşinden ayrı ve şiddet görmüş kadınlara yardım amaçlı kurulduğunu belirterek, "Bu kadınlarımızın ayakta durabilmeleri ve kendilerine olan güven duygularını yeniden edinmeleri için onlara balık yemeği değil balık tutmayı öğretmeyi hedefledik. Kuruluşumuzdan bu yana 500 civarında kadınımıza vasıf kazandırdık. Bugün burada sertifika alan kursiyerlerimizden 8 tane bayanımız kreşlerde çalışıyor. Girişimcilik kursunu bitiren kadınlarımızdan 4 tanesi kendi işlerini kurabilmek için KOSGEB'in kadınlara yönelik sınavlarına katıldılar. Bu kursumuz HEM'le birlikte açtığımız 17'inci kursumuzdur. Bayanlarımızın istekleri doğrultusunda açtığımız bu kursları bitiren bayanlarımızdan yüzde 60'ı kamu kuruluşlarında çalışıyor. Kimisi de evlerde hasta bakıyor. Kendi işyerlerini açanlar bile var. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Biz Dernek olarak kuruluşumuzdan bu güne kadar 500 kadınımıza vasıf kazandırdık. Kazandırmaya da devam edeceğiz" dedi.

"TEBRİK EDİYORUM"

Nazilli Okyanus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yapmış olduğu çalışmaları yakından takip ettiğini söyleyen Kaymakam Mehmet Okur, "Ben Nazilli'de göreve başladığımdan buyana Nazilli Okyanus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin çalışmalarını çok yakından takip ediyorum. Nazilli'de yaptıkları başarılı çalışmaları ile çok güzel işler yapıyorlar ve başarıyorlar. Çok sayıda kadınlarımıza yardım eli uzatarak yardımcı oluyorlar. Açtıkları kurslarla özellikle bayanlarımızı birer meslek sahibi yapıyorlar. Kendilerini yürekten kutluyorum" diye konuştu.

Nazilllili Kadın Kursiyerler ‘Girişimcilik’ Sertifikalarını Aldı

Nazilllili Kadın Kursiyerler ‘Girişimcilik’ Sertifikalarını Aldı

Nazilllili Kadın Kursiyerler ‘Girişimcilik’ Sertifikalarını Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim