• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Nazilli’de Yaşlılar Piknik Etkinliğinde Buluştu

Nazilli’de Yaşlılar Piknik Etkinliğinde Buluştu
Aydın'ın Nazilli İlçesinde 18-24 Mart Dünya Yaşlılar Haftası nedeniyle Kent Konseyi tarafından düzenlenen "Yaşlımla Piknik Yapıyorum" etkinliği büyük...

Aydın'ın Nazilli İlçesinde 18-24 Mart Dünya Yaşlılar Haftası nedeniyle Kent Konseyi tarafından düzenlenen "Yaşlımla Piknik Yapıyorum" etkinliği büyük ilgi gördü. Dağın eteğinde piknik yapan yaşlıları, Nazilli protokolü de yalnız bırakmadı.

Nazilli'de 18-24 Mart Dünya Yaşlılar Haftası kapsamında Kent Konseyi Emekli ve Yaşlı Sorunları Meclisi tarafından Kızıldere Mahallesi'nde "Yaşlımla Piknik Yapıyorum" etkinliği düzenlendi. Yeşilin ve doğanın eşsiz güzelliği karşısında manzaranın tadını çıkaran katılımcılara, köy kadınlarının sac üzerinde yaptığı sıcak gözleme ve ayran ikramında bulunuldu. Dağın eteğinde piknik yapan yaşlıları yalnız bırakmayan Nazilli protokolü ise Alzheimer Merkezi'nden getirilen yaşlılarla bol bol sohbet edip, sıkıntılarını dinledi. Programın açılış konuşmaları sonrasında ege yöresine ait şarkılar eşliğinde yaşlıların oynaması ise etkinliğe renk kattı. Etkinlikte ayrıca, Kızıldere İlköğretim Okulu öğrencileri de Yaşlılık Haftası ile ilgili şiirler okuyarak, günün anlam ve önemine dikkat çektiler. Nazilli'de ilk kez düzenlenen piknik etkinliğine; Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdan, Nazilli Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Acartürk, Nazilli Huzurevi, Nazilli Emekliler Derneği, Nazilli Alzheimer Merkezi, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KAYMAKAM'DAN, GERİATRİ HASTANESİ DESTEĞİ

Yaşlılarla beraber saatlerce zaman geçiren Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Alzhmier hastalarıyla yakından ilgilenerek, uzun süre sohbet ettiler. Daha sonra yaşlılar haftasıyla ilgili bir konuşma yapan Kaymakam Mehmet Okur, Nazilli'ye Geriatri Hastanesi'nin en yakın sürede yapılacağının müjdesini verdi.

Etkinliği organize eden Kent Konseyine teşekkür eden Kaymakam Okur, uzun yaşam merkezi olarak tanınan Nazilli için Geriatri Hastanesi ve kompleksinin gerekliliğini vurgulayarak; "Yaşlılar Haftasını ilk kez piknik etkinliği şeklinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu etkinliği düzenleyen ilgililere, şahsım adına teşekkür ediyorum. Burada güzel bir birliktelik sağlanmış ve değişik bir etkinliğe imza atılmış. Nazilli'de hepimiz biliyoruz ki yaşlı nüfusumuz çok fazla. Uzun ömürlü insanların yaşadığı bu şehir, gerek yerel gerekse ulusal bazda bu özelliği isaptlamış bir ilçemiz. Ancak yaşlılarımızın geçirmiş olduğu çeşitli problemler var. Bu problemlerin üstesinden gelebilmek için çalışacağız. Hepinizin bildiği gibi Kaymakamlığımızın ve Belediyemizin Akdeniz Üniversitesi ile gerçekleştirdiği bir projemiz var. Bu proje kapsamında daha iyi ortamlarda hayatlarını idame ettirmeleri için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Yaşlılarımızın hayatlarını daha iyi idame ettirebilmek için yaşlılarımızın karşılaştığı problemlere daha hızlı çözüm bulmak için Geriatri Hastanesi yapılması konusunda bir fikir geldi önümüze ve ben de olumlu karşıladım. Böyle bir projenin her zaman destekçisi olacağımı buradan ifade etmek istiyorum. Çok sayıda yaşlı vatandaşımızın yaşadığı Nazilli'de bu şekilde büyük bir ihtisas hastanesi yapılması çok önemli. Sadece hastane değil, yaşlılarımızın tüm sorunlarıyla ilgilenebilecek şekilde kapsamlı bir projenin hayata geçirilmesini çok önemsiyorum. Bu projenin yakın bir zamanda gerçekleşeceğini umuyorum. İlçe kaymakamı olarak da elimden gelen tüm desteği vereceğimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Güçlerimizi ve gönüllerimizi birleştirirsek bu projenin olmaması için herhangi bir sebep yok" şeklinde konuştu.

Nazilli’de Yaşlılar Piknik Etkinliğinde Buluştu

Nazilli’de Yaşlılar Piknik Etkinliğinde Buluştu

Nazilli’de Yaşlılar Piknik Etkinliğinde Buluştu

Nazilli’de Yaşlılar Piknik Etkinliğinde Buluştu

Nazilli’de Yaşlılar Piknik Etkinliğinde Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim