• BIST 9760.97
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Nazilli’de Şehit Aileleri Ve Gaziler Unutulmadı

Nazilli’de Şehit Aileleri Ve Gaziler Unutulmadı
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü'nde şehit yakınları ve gazilere Kaymakamlık tarafından düzenlenen etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü'nde şehit yakınları ve gazilere Kaymakamlık tarafından düzenlenen etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Onuruna Kaymakamlık tarafınca Şehit ve Gazi Ailelerine yemek daveti verildi. Ahmet Şensan Kültür Merkezinde düzenlenen akşam yemeğine, Kaymakam Mehmet Okur, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Baki Deniz, Belediye Başkan Vekili Ziya Aksüt, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Jale Keskin, MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Belediye Başkan Yardımcıları ile Daire Müdürleri katıldı.

Yemek sonrası İlçe müftüsü Necati Topaloğlu'nun Şehitlerimiz için okuduğu dua dua sonrasında konuşma yapan Şehit aileleri dernek başkanı Jale Keskin " Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; zaferin 101.yılında, Çanakkalede yatan 100 binlerce şehitlerimizi, ecdadın izinden giderek; vatanın bir karış toprağı uğruna canlarını feda eden terör şehitlerimizi gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" diyerek sözlerine şöyle devam etti; "Türk İslam tarihi zaferlerle doludur. Malazgirt zaferinden İstanbul'un fethine, Kanije destanından Silistreye, Plevneye birçok destan yazmış milletin torunlarıyız biz. Bu savaşlar arasında bir destan vardır ki Çanakkale destanıdır adı.250 bin vatan evladının şehit olduğu Çanakkale bir kahramanlık destanı olarak Türk ve Dünya tarihine adını altın harfler ile yazdırmıştır. Çanakkalede segilenen birlik beraberlik ve dayanışma, zaferi beraberinde getirmiş aynı zamanda; İstiklal harbimiz için gerekli olacak mücadelesi ruhun güçlenmesine vesile olmuştur. Çanakkale geçilmez dedirten ecdadımızdan miras aldığımız vatan sevgisi; bizlere emanet edilmiş olan bu aziz vatanı, günümüzde ve gelecekte aynı şuurla sahip çıkılacağının güvencesidir. Ne yazık ki son 40 yıllık süreç içerisinde Şehit kelimesini hemen hemen hergün duyuyor olduk.Kahbe terör ecdadımızın kanları ile yıkadığı toprakları tehdit etmekte ise,vatan tehdit altında ise diz dize göz göze savaşmak gereği de bir gerçektir."

Üzerine yaşadığımız bu kutsal vatan toprakları ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması uğrunda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerinizin mirası olduğunu ifade eden Kaymakam Mehmet Okur yaptığı konuşmada "Milli mücadele yıllarından bugüne kadar ülkemizin her türlü tehlikeye karşı canlarını siper eden şehitlerimiz ülkemizin bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünün korunması huzur ve güven içinde yaşamamız milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda ederek milletimizin gönlündeki yerlerini almışlardır. Bağımsızlığımızın özgürlüğümüzün vatan sevgimizin birlik ve bütünlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan aziz şehitlerimiz sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacaktır. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış vatan topraklarında özgürce yaşıyor, şanlı bayrağımız ihtişamla dalgalanıyorsa bunu şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz. İşte bu nedenle bugün bizlere düşen görev,şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklar üzerinde,atalarımızın güzel ülkemiz için ödedikleri büyük bedelin anlam ve öneminin farkına vararak ,aynı bilinçle vatan topraklarına sahip çıkmak,Cumhuriyetimizi yeni kazanımlarla yarınlara taşımak,birlik ve beraberliğimizi korumak ve dünyanın çağdaş,kalkınmış ve güçlü ülkelerinden biri olma yolundaki hedefimize kararlılıkla yürümektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta ulusumuzun özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini başlatan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı, vatanı uğrunda canını bir an bile düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor,18 Mart Şehitler Günü ve tarihte görülmemiş büyük bir cesaret ve inanç örneği sergilenerek kazanılan Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yıl dönümünü kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum" dedi.

Konuşmalar sonunda Şehit ve gazi ailelerine Protokol üyeleri tarafından Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye edildi.

Nazilli’de Şehit Aileleri Ve Gaziler Unutulmadı

Nazilli’de Şehit Aileleri Ve Gaziler Unutulmadı

Nazilli’de Şehit Aileleri Ve Gaziler Unutulmadı

Nazilli’de Şehit Aileleri Ve Gaziler Unutulmadı

Nazilli’de Şehit Aileleri Ve Gaziler Unutulmadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim