• BIST 10336.5
  • Altın 2401.232
  • Dolar 32.2653
  • Euro 34.7587
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Nazilli’de Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Nazilli’de Sarıkamış Şehitleri Anıldı
Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan on binlerce askeri anmak için Nazilli Belediyesi ile Türk Ocağı tarafından Sarıkamış şehitlerini anma programı...

Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan on binlerce askeri anmak için Nazilli Belediyesi ile Türk Ocağı tarafından Sarıkamış şehitlerini anma programı düzenledi.

Nazilli Şehitler Anıtı önündeki etkinliğe, Kaymakam Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Başsavcısı İlker Yazıcı, Türk Ocakları Derneği Nazilli Şube Başkanı Ahmet Çekim, Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Türkiye Emekliler Derneği üyeleri ile az sayıda vatandaş katıldı. Nazilli Belediye Meydanı'ndaki şehitlik anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın ve Türk Ocakları Derneği Nazilli Şube Başkanı Ahmet Çekim ile devam etti. Konuşmaların ardından şehitler için dua edildi. Son olarak 101 yıl önce askerlerin kumanyalarında yer alan kuru ekmek, arpa ve ağırlıklı olarak sudan oluşan çorba programa katılanlara protokol üyeleri tarafından ikram edildi. Türk Milleti'nin tarihinde destanlar yazan bir millet olduğunu kaydeden Türk Ocakları Derneği Nazilli Şube Başkanı Ahmet Çekim, "Bizim tarihimizde zaferler kadar acılar da oldukça büyük yer tutar. Şanlı tarihimize "Beyaz hüzün" olarak geçen Sarıkamış Harekatı'nda vatanı uğruna can veren kahraman şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

"ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEAZ"

Günün anlam ve önemine dair açıklamalarda Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ise birlik ve beraberlik mesajı vererek son yıllarda yaşanan terör olaylarını kınadı. Alıcık konuşmasında, "Sarıkamış'ta geri dönmeyi düşünmeyen aslanlar, bu vatanı kurtarmak için mücadele ettiler. Dün Sarıkamış, Çanakkale, Sakarya, bugün Doğu'da terörle mücadele. Türk milleti, Anadolu'yu vatan yapmak için ayağını bastığı her karışın bedelini ödemiştir. Biz bu topraklarda sadece yaşamadık, canımızla kanımızla kendi destanımızı da yazdık. Tarihten alacağımız çok ders var. Aradan geçen 101 yıldan sonra bu vatan için, bu vatanın savunması, müdafaası için on binlerce şehidimizi anıyoruz. Ay yıldızlı bayrağımızın altında atalarımızın bin bir sıkıntıyla, canlarıyla ve kanlarıyla bize emanet ettiği bu cennet vatan için biz çok daha fazla çalışmalıyız. Etnik kökeni ne olursa olsun herkesin bu vatana sahip çıkması gerekiyor. Bu ülkeyi bölmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecek. Şehitlerimize bir kere daha yüce Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Nazilli’de Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Nazilli’de Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Nazilli’de Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Nazilli’de Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim