• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

"NATO tehditleri enerjideki rolümüzü değiştirmez"

"NATO tehditleri enerjideki rolümüzü değiştirmez"
Hazar Strateji Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz, memleketi Bayburt'ta "Demokrasi Nöbeti'ne katıldı.

Hazar Strateji Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz, memleketi Bayburt'ta "Demokrasi Nöbeti'ne katıldı. FETÖ'cü darbe girişiminin ardından meydanlara dökülen vatandaşlarla birlikte nöbet tutan Yavuz, bazı çevrelerin Türkiye'de yaşanan darbe girişimiyle ilişkili tutuklamalardan sonra üstü kapalı olarak NATO üyeliğinin askıya alınabileceği yönünde yaptığı açıklamaların Türkiye'nin enerji politikalarını sekteye uğratmayacağını söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulunan Yavuz, 15 Temmuz'un Türk tarihinin en karanlık gecelerinden biri olduğunu söyledi. "Bu karanlık geceyi aydınlığa çeviren başta Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın dik duruşları ve siyasi iradelerini ortaya koymalarıdır" diyen Kenan Yavuz, halkın darbe girişimine karşı tankların üzerine çıkarak gösterdiği olağanüstü tepkinin ise dünya tarihini değiştirecek niteliğe sahip olduğunu kaydetti.

Darbe girişiminin arka planındaki nedenlerden birinin de Türkiye'nin enerji üssü olma yolunda attığı adımlar olduğunu dile getiren Yavuz, "Türkiye biliyorsunuz son 14 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde enerji projelerinde çok önemli adımlar attı. Çevresinde enerji kaynaklarıyla tüketim noktalarını buluşturacak büyük projelere imza attı. Pro-aktif bir şekilde bu büyük projeleri gerçekleştirme yolunda ilerledikçe hem iç hem de dış düşmanlarımız bundan çok büyük rahatsızlık duydular" dedi.

Bazı çevrelerin darbe girişimiyle ilişkili tutuklamalardan sonra üstü kapalı olarak Türkiye'nin NATO üyeliğinin askıya alınabileceği yönünde yaptığı açıklamaların, Türkiye'nin enerji politikalarını sekteye uğratmayacağını vurgulayan Kenan Yavuz, "Şu anda bildiğiniz gibi en büyük projelerden birisi Güney Gaz Koridoru ve TANAP projesi. Bu projeler çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Hiçbir şekilde etkilenme gibi bir durum söz konusu değil. Azerbaycan ve Türkiye kardeşliği ve liderliğinde yürüyen bu projenin 2018 yılında tamamlanması hedefleniyor. Proje aynı hızla devam ediyor gözlemlediğimiz kadarıyla. Türkiye ve Azerbaycan'ın kardeşliği ve stratejik ortaklığı bu enerji projelerini ilerletecek" dedi.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim