• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Nata- Vega AVM Müdürü Tahir Çelik:

Nata- Vega AVM Müdürü Tahir Çelik:
Başkentte alışveriş merkezlerinin durumu, yeni nesil alışveriş merkezleri konsepti hakkında açıklamalar yapan NATA-VEGA AVM Müdürü Tahir Çelik , projeleri...

Başkentte alışveriş merkezlerinin durumu, yeni nesil alışveriş merkezleri konsepti hakkında açıklamalar yapan NATA-VEGA AVM Müdürü Tahir Çelik , projeleri geliştirirken 2 boyutlu düşündüklerini, alışveriş merkezini ziyaretçilerin sadece ticari gereksinimlerini karşılayacakları bir yapıdan ziyade, sosyal, kültürel ve eğlence ihtiyaçlarını karşılayacakları yaşam alanı olarak düşündüklerini bildirdi.

Önümüzdeki süreç, yeni nesil alışveriş merkezi projelerinde alışveriş merkezleri, konut, iş merkezi ve hatta otel kombinasyonunda geliştirmeyi zorunlu kılacağını belirten Tahir Çelik, " Zira alışveriş merkezlerinde "catchment area" olarak belirlenen hizmet alanının 5 dakikadan az bir süreye indirgenmesi alışveriş merkezinin başarılı olmasında önemli rol oynamaktadır" dedi.

Altı , yedi yıl önce bir alışveriş merkezi çöplüğünden bahsedilirken, bu kadar yıl geçmesine rağmen ciddi oranda kapanan alışveriş merkezi oranının olmadığını belirten Çelik, aslında metrekare bazında en çok alışveriş merkezleri açılan şehrin, rekabetin en zor olduğu yerin Ankara olduğunu bildirdi. Tahir Çelik, ". Bence henüz bir doyum noktasına ulaşılamadı. Bizim grubunda hem Ankara, İstanbul ve Adana'da yeni alışveriş merkezi projeleri var. Öncelikle müşterilerimiz alışveriş merkezimizde yüzlerce markayı çok daha hesaplı bulabiliyorlar. Ulaşım imkanları oldukça iyi çünkü buraya çevre yolundan ve diğer yol bağlantılarından rahatlıkla ulaşılabiliyor. Otoparklarımız ferah ve kullanılabilir durumda. Bir diğer önemli etken ise sınırsız eğlence konseptimizin olması" ifadesini kullandı.

Alışveriş merkezi içindeki akvaryumumuz Avrupa'nın en büyük akvaryumu olduğunu bildiren Çelik, Akvaryum ticari anlamdan ziyade, artık kültürel bir miras olarak başta Ankaralılar olmak üzere ülkenin insanına hizmet ettiğini söyledi. Çelik akvaryum hakkında şu bilgileri verdi:

" Avrupa'nın en uzun 3. tünel akvaryumu Aqua Vega, 5 milyon litre su kapasitesi ile 12 bin sualtı canlısına ev sahipliği yapıyor ve açıldığı günden bu yana misafirlerine okyanus deneyimi yaşatıyor. Yine bünyemizde yer alan ve dünyanın farklı birçok bölgesinden getirilen zehirli yılanlar, akrepler, tarantulalar gibi 250 çeşit sürüngenin egzotik bir sunumla ziyarete açıldığı "Adrenalin Dünyası" meraklılarından tam not almaya devam ediyor. Bununla birlikte 5 bin metrekarelik kapalı eğlence alanımız bulunuyor. Biz dev bir lunaparkı bir alışveriş merkezinin içine sığdırdık. Bu durum insanların ve çocuklarının eğlenmeleri açısından çok önemli. Go kartımız gibi heyecan verici eğlence araçlarımız var. 14 salondan oluşan Ankara'nın en büyük sinema salonuna sahibiz. Ayrıca yeni bir buz pisti açtık. Bu bölgede buz pistinin alternatifi yok."

Bir AVM" nin başarılı olabilmesi için sektör içinde öncelikli olarak marka karmasının çok önemli olduğunu bildiren Tahir Çelik, " Önceden perakendeciler bütün yeni açılan alışveriş merkezlerinde yer almalıyız düşüncesine sahiptiler. Ancak şimdi bu düşünce hakim değil. Bu kadar çok alışveriş merkezinin olduğu bir yere girmek yerine, açılan alışveriş merkezlerine girip girmeme konusunda çok iyi fizibilite yapıp sağlıklı karar veriyorlar. Bu sebeple bir alışveriş merkezinin başarısı için ilk şart marka karmasının çok iyi olmasıdır" değerlendirmesini yaptı.

Nata Vega Outlet olarak çok fazla sosyal sorumluluk projelerine destek verdiklerini söyleyen AVM Müdürü Çelik," Akvaryumun bizde olması da bir etken. Daha geçtiğimiz günlerde kadın sığınma evlerinde, yurtlarda kalan kadın ve çocuklar için kültürel etkinlikler gerçekleştirdik. Ayrıca bir "Alışveriş Merkezi Akademisi " kurduk. Mağaza çalışanlarına yönelik olarak satış, pazarlama - perakendecilik eğitimleri, tesis yönetimi çalışanlarına yönelik olarak da, verilen hizmetlerdeki toplam kaliteyi artırmayı hedeflenmektedir. Akademide yapılan yarışma, etkinlik ve aktivitelerle çalışanların sosyal yaşamına da katkıda bulunulmaktadır. Türkiye'nin en büyük "alışveriş vadisi" nde güçlü marka karmasının yanında eğlence imkanları ile hizmet veren Nata Vega Outlet, VEGA Akademi projesiyle bünyesindeki iki bine yakın çalışanın kişisel ve kariyer gelişimini geliştirmekle birlikte işyerine "aidiyetlik" kavramına da vurgu yapmayı amaçlamaktayız" şeklinde konuştu.

Rekabetin Başkentte çok yüksek olduğunu bildiren Çelik şöyle dedi:

"Durum böyle olunca iyi olanlar ayakta kalacak. Bizim şöyle bir özelliğimiz var: Şehrin tam içinde değiliz. Mamak ve Çankaya'nın kesişim noktasındayız. Bir tanesinin gelir seviyesi daha yüksek, diğeri daha düşük. Ama sonuçta her iki grupta çok yoğun ilgi gösteriyor. Buraya profil olarak her kesimden insanlar geliyor. Biz iki kesimi de buluşturabiliyoruz, bundan çok memnunuz. "Doğru Outlet" sloganı altında Ankara'nın en büyük alışveriş merkezlerinden birisiyiz."

Nata- Vega AVM Müdürü Tahir Çelik:

Nata- Vega AVM Müdürü Tahir Çelik:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim