• BIST 9852.96
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Myp Lideri Yılmaz: “Akşener Kendini Peşinen Genel Başkan İlan Etmemeli”

Myp Lideri Yılmaz: “Akşener Kendini Peşinen Genel Başkan İlan Etmemeli”
Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Akşener kendisini peşinen genel başkan ilan etmemeli. Her şey mecrasında yürüyecek. Sakin...

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Akşener kendisini peşinen genel başkan ilan etmemeli. Her şey mecrasında yürüyecek. Sakin olup önce kongreyi toplamak lazım" dedi.

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yazılı bir açıklama yaptı. "Kurultayı toplamak istemeyen Bahçeli zaten delege tarafından reddedilmektedir" diyen Yılmaz, bu durumun muhalif kanadın lehine son derece önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Bu durumu ters yüz edecek hareket ve açıklamaların sürece zarar vereceğini anlatan Yılmaz, "Sayın Akşener heyecanlı ama heyecanı yanlış tutuma sebep oluyor. MHP içinde yapılmak istenen Türk İslam davası çizgisi içinde reel değişim arzusu kişisel amaç ve ihtirasa dönüşmektedir" ifadesini kullandı.

"PEŞİNEN GENEL BAŞKAN OLDUĞUNU İLAN ETMEK ÜLKÜCÜ İRADEYE SAYGISIZLIKTIR"

Yılmaz, şu an bir yol ve çıkış arandığını belirterek şunları söyledi: "Ülkücü iradenin önceliği herhangi bir ismi genel başkan yapmaktan ziyade öncelikle Bahçeli yönetimini değiştirmek ve kendisini iktidara taşıyacak bir değişimi sağlamaktır. Bu süreci ve tabanın bu arzusunu kişiselleştirmek tabanı rahatsız edecektir. Bu nedenle fevri arzu ve istek yerine Türk İslam davasının hayrına olacak iş birliklerini oluşturmak çok daha mantıklı bir süreç yönetimi olacaktır."

Bütün dinamiklerin yeni yönetimde yer alması gerektiğini savunan Ahmet Reyiz Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Parti içinde büyük sıkıntıların olduğunu Bahçeli karşısında tabuların yıkılacağı ve aday olunabileceğini ortaya koyduğum 2009 MHP Kongresinde sıkça dile getirdim. 2009 yılında öncülüğünü yaptığım genel başkan adaylık süreci sonrasın da MHP içerisinde muhalif seslerin daha demokratik tavır ve cesaretle aday olabilmelerinin önünü açtım. Zira 2009 öncesinde aday olacak kişilerin nasıl tartaklanarak ülkücü adaba aykırı antidemokratik tavırla karşılaştıkları bilinmektedir. Benim açtığım demokratik adaylık yolundan bugün onlarca insanın yürümesi şahsım adına büyük bir mutluluktur. MHP öyle bir kongre yapmalı ve öyle bir yönetim oluşturmalıdır ki bütün dinamikler bu yeni yönetimde yer almalıdır. Bir daha ülkücü irade üzerinde tek adam işgali yaşanmamalıdır. Bu değişim muhakkak surette ana iskelet Türk İslam ülküsünü koruyucu nitelikte olmalıdır. Umarım herkes bu sözlerimden gerekli mesajı alıyordur."

Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sayın Akşener geçmişte sırf genel başkan adayı oldukları için ajanlıkla suçlanan genel başkan adaylarından bahsediyor bir televizyon programında. Gönül isterdi ki bu isimlerde zikredilsin de halkımız bilsin."

Myp Lideri Yılmaz: “Akşener Kendini Peşinen Genel Başkan İlan Etmemeli”

Myp Lideri Yılmaz: “Akşener Kendini Peşinen Genel Başkan İlan Etmemeli”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim