• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Mutlu; "Şiddet Ve Tacize Karşı Gücümüzü Birleştirmeliyiz"

Mutlu; "Şiddet Ve Tacize Karşı Gücümüzü Birleştirmeliyiz"
Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Türkiye'de çocuklara ve kadınlara yönelik cinsel istismar ve şiddetin hiçbir zaman bitmediğini belirterek,...

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Türkiye'de çocuklara ve kadınlara yönelik cinsel istismar ve şiddetin hiçbir zaman bitmediğini belirterek, "Kadınlara tecavüz davalarında neredeyse kadınlar suçlanıyor. Taciz, tecavüz ve şiddete karşı, kadınlar olarak daha duyarlı olmalı, gücümüzü birleştirmeliyiz" dedi.

Belediye Konferans Salonu'nda bir araya gelen Akdeniz Belediyesi Kadın Meclisi üyeleri, ülke ve kent gündemini meşgul eden konuları tartıştı. Toplantıda konuşan Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yüksel Mutlu, Türkiye'de son yıllarda medyaya yoğun bir şekilde yansıyan çocuklara dönük taciz, istismar ve şiddete dikkat çekti.

Son olarak Karaman'da bulunan bir vakıf ve vakfa ait yurtta ortaya çıkan, halkın büyük tepkisine yol açan çocuklara yönelik cinsel tacizi hatırlatan Mutlu, olayla ilgili olarak sadece bir kişinin yargılanıp ceza aldığını, ancak diğer sorumluların yargı önüne çıkarılmadığını ve olayın üstünün böylelikle kapatılmak istendiğini öne sürdü. "Türkiye'de çocuklara ve kadınlara yönelik cinsel istismar ve şiddet hiçbir zaman bitmedi" diyen Mutlu, "Bu olaylar sadece Türkiye'de değil, erkek egemen sistemin hakim olduğu, güçlünün güçsüzü ezdiği bütün dünya ülkelerinde de oldu, oluyor ve maalesef bundan sonra da olacak. Ama bütün bunlar olduğu, olacağı için yapılanları da mazur göremeyiz, hiç kimse de mazur gösteremez" diye konuştu.

Kadınlara yönelik cinsel taciz, tecavüz davalarında neredeyse kadınların suçlandığını savunan Mutlu, "Suçlu olan kadın. "Böyle giyinmeseydi, gecenin bu saatinde sokağa çıkmasaydı, kahkaha atmasaydı, erkekleri tahrik etmeseydi" gibi uzun bir liste var önümüzde. Ancak kadınlara ve çocuklara yönelik taciz, tecavüz ve şiddete karşı, biz kadınlar daha duyarlı olmalıyız. Çünkü bizler kadınız. Bizim duygu dünyamız, duygu yoğunluğumuz hele de insan olmanın gerektirdiği değerlerimiz bu yönde olmalı. Bu konuda büyük imkanlara da sahibiz aslında. Çünkü biz kadınlar, farklı kimlik ve inançlarımıza rağmen hep bir aradayız. Birbirimizden alıp veremediğimiz yok, birbirimize karşı öfkemiz, kinimiz yok. İşte bu imkanımız da bir arada olmamız. Bu gücümüzü de birleştirelim" ifadelerini kullandı.

Toplantı, Kadın Meclisi üyelerinin soruları ve kimi konulardaki değerlendirmeleri ile sona erdi.

Mutlu; "Şiddet Ve Tacize Karşı Gücümüzü Birleştirmeliyiz"

Mutlu; "Şiddet Ve Tacize Karşı Gücümüzü Birleştirmeliyiz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim