• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Müteahhitlerin proje bedeli yükü arttı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, müteahhitlik sektörünün tüm dünyada aldığı iş miktarının 264 milyar dolara yükseldiğini açıkladı.

50’inci yılını kutlayan Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası’nın (İNTES) 25’inci olağan Genel Kurulu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılımı ile gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türk müteahhitlik sektörünün 102 ülkede faaliyet gösterdiğini belirterek “İnşaat sektörüne hizmet etmeyi bir onur olarak görüyorum” dedi. Geçtiğimiz gün, müteahhitlik sektörünün tüm dünyada üstlendiği projelerin bedelinin 263.8 milyar dolar olduğuna yönelik açıklama yaptıklarını hatırlatan Bakan Çağlayan, “Bugün Türkmenistan’da alınan işle bu rakam 264 milyar dolara yükseldi” dedi.

İlk 100’de 5 Türk firması var

Son 10 yılda 220 milyar dolarlık iş üstlenildiğini kaydeden Çağlayan, sektörün bugüne kadar üstlendiği projelerin yüzde 80’inin son 10 yılda alındığını kaydetti. “Bu sektörün dinamizmini en açık şekilde ortaya koyuyor” diyen Çağlayan, müteahhitlik sektöründe, dünyada ilk 100 firma içinde 5 firmanın yer aldığını bildirdi.

Bakan Çelik: “1 milyon 857 bin kişinin ekmek kapısı haline geldi”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Türkiye’nin yüz akı bir sektör olarak dünyada harikalar yaratıyorsunuz” dedi. Bakan Çelik, sektörün istihdam oluşturma noktasında önemli bir rolü olduğuna işaret ederek “Sektör, 1 milyon 857 bin kişinin ekmek kapısı haline geldi” dedi. Çelik, inşaat sektörünün yüzde 90’ında meslek standardının belirlendiğini kaydederek “Yalnız müteahhidin hesap verdiği değil, inşaatın her alanında, herkesin kendi sorumlu olduğu alanda, kurala uygun iş yaparak artık dünya inşaat sektöründe var olmamız gerekiyor” dedi.

Koçoğlu: “Bugün benim son başkanlık günüm”

“Son başkanlık günümü yaşıyorum” diyen İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu ise İNTES’in argümanlarını her zaman cesur ve ayağı yere basarak ilgili makama aktardığını söyledi. Türk firmalarının bugün dünya devleriyle yarışır hale geldiğini kaydeden Koçoğlu, “Başbakanımız Türkiye’nin başmühendisi oldu. Bu şükran duygumu iletmek istiyorum” dedi. 12 yıldır Şükrü Koçoğlu’nun başkanlık yaptığı İNTES’in yeni yönetimi bugün yapılacak seçimle belirlenecek.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim