• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Mustafa Taki Efendi Sempozyumda Ele Alınacak

Mustafa Taki Efendi Sempozyumda Ele Alınacak
Türkiye Büyük Millet Meclisi birinci dönem Sivas milletvekili, mutasavvıf Mustafa Taki Efendi düzenlenecek sempozyumda ele alınacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi birinci dönem Sivas milletvekili, mutasavvıf Mustafa Taki Efendi düzenlenecek sempozyumda ele alınacak.

Sivas İl Özel İdaresi, Buruciye A.Ş., Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Sivas Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği program 26 Aralık Cumartesi günü saat 13.30'da başlayacak. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde iki oturumda gerçekleştirilecek olan sempozyumun oturum başkanlıklarını Prof. Dr. Recep Toparlı ve Prof. Dr. Alim Yıldız yapacak.

Sempozyuma konuşmacı olarak akademisyenler, araştırmacılar ve Mustafa Taki'nin aile yakınları katılacak. Birinci oturumda Mustafa Taki'nin ailesinden Mithat Doğruyol, Sivas milletvekili Taki'yi anlatacak. Prof. Dr. Kadir Özköse hayatı, eserleri ve tasavvufi görüşlerini ele alırken, Prof. Dr. Cemal Ağırman ise Mustafa Taki'nin kırk hadisi hakkında dinleyenlere bilgi verecek. Doç. Dr. Hakan Yekbaş'ın Tarih-i Nur-ı Muhammed-i isimli eseri anlatması ile birinci oturum tamamlanacak.

İkinci oturumda ise Araştırmacı-Yazar İbrahim Yasak TBMM Milletvekili Taki'nin meclis konuşmalarını ele alacak. Prof. Dr. Ali Aksu da Beyanü'l Hak Dergisi'ndeki yazıları anlatacak. Yrd. Doç. Dr. Sezgin Zabun ise Sırat-ı Müstakim'deki yazıları dinleyicileri ile paylaşacak. Son olarak ise Yrd. Doç. Dr. Yusuf Yıldırım söz alarak Sebilü'r-Reşa'd'taki yazıları anlatıp sempozyumu noktalayacak.

Düzenlenecek olan sempozyum ile ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Mustafa Taki'nin TBMM birinci dönemde Sivas milletvekilliği yapmış, adliyede yetişmiş ve dini kişilik yönü de olan bir Türk siyasetçisi olduğunu söyledi. Tasavvuf şairi yönü de olan Taki'nin Sivas'ta hizmetleri ile tanınan İhramcızade İsmail Hakkı Efendi'nin manevi üstadı olduğunu belirten Ayhan, düzenlenen sempozyuma tüm Sivaslıları davet etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim