• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Muş’ta Vergi Haftası Etkinlikleri

Muş’ta Vergi Haftası Etkinlikleri
22-28 Şubat 2016 tarihleri arasında 27'inci Vergi Haftası kutlama etkinlikleri başladı.

Muş'ta, 27'inci Vergi Haftası kutlama etkinlikleri başladı.

22-28 Şubat 2016 tarihleri arasında 27'inci Vergi Haftası kutlama etkinlikleri başladı. İl Defterdarı Mustafa Yumuşak ve kurum çalışanlarının katılımıyla sabah saatlerinde Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Program kapsamında Türk Telekom İlkokulu ve Yavuz Selim İlkokulu öğrencileri Muş Defterdarlığını ziyaret etti. Birimleri tek tek ziyaret ederek bilgilendirilen öğrenciler, daha sonra İl Defterdarı Mustafa Yumuşak'ın konuğu oldu. Burada öğrencilere Vergi Haftası ile ilgili bilgi veren Defterdar Yumuşak, verginin önemine değindi.

Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerince benimsenmesi ve verginin gönüllü olarak ödeme alışkanlığının sağlanması amacıyla Vergi Haftası'nın yapıldığını belirten Defterdar Yumuşak, Muş genelinde 3 bin 303 gerçek gelir vergisi, 3 bin 683 basit usul vergisi ve bin 220 kurumlar olmak üzere toplam 8 bin 223 mükellefe aktif olarak hizmet verdiklerini söyledi. Muş'taki vergi çalışmaları hakkında bilgi veren Defterdar Yumuşak, "Vergi Haftası boyunca Muş'un birçok yerinde personellerimizce vergi alışkanlığının toplumun bütün kesimlerince benimsenmesi amacıyla şehrimizin en kalabalık mahallerinde danışmanlık hizmeti sunulması, ilimizin büyük alışveriş merkezlerinde stant açılması, vergi ve vergilendirme konusunda vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve çeşitli hediyeler verilmesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce belirlenen ilköğretim okullarında defterdarlığımız yetkililerince verginin önemi konusunda bilgilendirme yapılması, çeşitli hediyeler verilmesi, defterdarlığımızı ziyaret edecek ilköğretim okullarına gelir birimlerinin tanıtılması, Bakanlığımız Gelir İdaresi Başkanlığı'nca gönderilen hediyeler verilerek ikramda bulunulacaktır" dedi.

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan aktivitelere değinen Defterdar Yumuşak, "İlimiz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce ilköğretim okulları arasında düzenlenen satranç turnuvası sonucunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Defterdarlığımız vergi denetim elemanları tarafından yol denetimi sırasında vatandaşlarımıza vergi ve verginin önemi konusunda bilgilendirme yapılarak ikramda bulunulacaktır. Devlet ekonomisine katkıları nedeniyle ilimizde en yüksek oranda vergi veren ilk üç gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine Sayın Valimizce Maliye Bakanlığı'nın gönderdiği teşekkür belgeleri verilecektir. Ayrıca meslek odaları ve mükelleflerimizle hem çalışmalarımızı anlatmak hem de onları iş yerlerinde ziyaret edilecektir. Defterdarlığımızın tüm birimlerinde mükellef odaklı hizmet anlayışı temel ilke olup kamu hizmetlerinin etkin, hesap verilebilir, vatandaş beyanına güvenen, şeffaf, kaliteli, basitleştirilmiş, düşük maliyetli bir şekilde birçok hizmetin elektronik ortamda sunulması ve kamu hizmeti standartlarına uygun olarak yerine getirilmesi esası ilke edinilmiştir" ifadelerini kullandı.

Tahsil edilen vergilerle daha fazla kamu hizmeti sağlanması için alışverişlerde hem mükelleflerin hem de vatandaşlar tarafından belge düzenine uyulması gerektiğini kaydeden Yumuşak, "Bu nedenle, tüm vatandaşlarımıza siz değerli basın mensuplarımızın aracılığıyla sesleniyorum, mal ve hizmet alımlarında fatura, fiş, serbest meslek makbuzu, bilet ve benzeri belgelerini mutlaka almaları gerekmektedir. Ayrıca, vergide elektronik tebligat dönemi başlıyor. 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tebliği gereken evraklar elektronik ortamda tebliğ edilecektir. Kurumlar ve gelir vergisi mükelleflerimizin 01.04.2016 tarihine kadar Defterdarlığımız Vergi Dairesi Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın vergi ödevi bilinci ve sorumluluk duygusuyla hareket edeceklerine inancımız tamdır. Mükelleflerimize bereketli ve bol kazanç diliyor, 78 milyon vatandaşımızın hakkı olan vergilerini zamanında ve tam olarak ödemelerini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızın Vergi Haftası'nı kutuluyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmadan sonra öğrencilere ikramlarda bulunuldu.

Muş’ta Vergi Haftası Etkinlikleri

Muş’ta Vergi Haftası Etkinlikleri

Muş’ta Vergi Haftası Etkinlikleri

Muş’ta Vergi Haftası Etkinlikleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim