• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Muş’ta Öğrencilere Gıda Eğitimi

Muş’ta Öğrencilere Gıda Eğitimi
Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi ekipleri, Korkut Kız Yatılı Bölge Ortaokulu'nda öğrencilere yönelik gıda eğitimleri...

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi ekipleri, Korkut Kız Yatılı Bölge Ortaokulu'nda öğrencilere yönelik gıda eğitimleri verdi.

Korkut Kız Yatılı Bölge Ortaokulu'nda düzenlenen gıda eğitimlerine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mehmet Gündoğdu, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ekrem Özmen, Korkut İlçe Tarım Müdürü Alparslan Kenger, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Palabıyık, Okul Müdürü Sancak Gündoğdu, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Gıda eğitimlerinin önemine değinen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mehmet Gündoğdu, gıda güvenilirliğini sağlamaya yönelik denetimin yanı sıra, tüketicileri bilgilendirmek, çiftçiler, çocuklar, kadınlar ve gençler için eğitim programlarını uygulamak da görevlerinin olduğunu söyledi. Bu eğitimlerle bilinçli ve sağlıklı bir toplum oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Gündoğdu, "Geleceğimiz olan çocuklarımızın güvenilir gıdaya ulaşım konusunda bilinçlenmesi ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri amacıyla müdürlüğümüzce eğitim faaliyeti programı planlanmıştır. Bu eğitim faaliyeti ile gıda güvenliğinin önemini öğrencilerimize aktararak daha çok okula ulaşıp güvenilir gıda temini ve gıda tüketimi konusunda daha bilinçli ve sağlıklı toplum oluşturmak amaçlanmaktadır" dedi.

Gıda mühendisleri Serap Tarhan ve Fatma Nurdan Erikli, gıda eğitimleri verdi. Eğitimler kapsamında slaytlar ve videolar eşliğinde öğrencilere sağlıklı ve güvenilir gıda temini, kişisel hijyen, alışverişte gıda güvenliği, gıda kaynaklı tehlikeler ve bu tehlikelerin önlenmesi, gıdaları muhafaza yöntemleri, mikroorganizmalarla mücadele yöntemleri, Alo 174 Gıda Hattı ve ekmek israfı konuları anlatıldı.

Muş’ta Öğrencilere Gıda Eğitimi

Muş’ta Öğrencilere Gıda Eğitimi

Muş’ta Öğrencilere Gıda Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim