• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Muş’ta Karla Mücadele Çalışması

Muş’ta Karla Mücadele Çalışması
Muş'ta üç aydır kapalı olan 9 köy ve 22 mezranın ulaşımının sağlandığı Üçevler Güvenlik Yolu'nda karla mücadele çalışmaları başlatıldı.

Muş'ta üç aydır kapalı olan 9 köy ve 22 mezranın ulaşımının sağlandığı Üçevler Güvenlik Yolu'nda karla mücadele çalışmaları başlatıldı.

Aralık ayından itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle kapalı olan Üçevler Güvenlik Yolu'nda çalışma başlatıldı. Yaklaşık 7 ile 8 metre kar kalınlığının olduğu bölgede İl Özel İdaresi ekipleri, adeta seferber oldu. Vali Seddar Yavuz, çalışmaların olduğu bölgede incelemelerde bulunarak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür'den bilgi aldı. Ardından işçilerle bir araya gelen Vali Yavuz, tatlı ikram ederek bir süre sohbet etti.

Muş'ta 368 köy ve 2 bin 755 kilometre yol ağının olduğunu belirten Vali Seddar Yavuz, İl Özel İdaresi ekiplerinin büyük gayretler sarf ettiğini söyledi. Vatandaşa en iyi şekilde hizmet verildiğini ifade eden Vali Yavuz, "Burada yaklaşık 9 köyümüz, 22 mezramız bulunuyor. Muş ili genelinde 368 köyümüz, 2 bin 755 kilometre yol ağımız var. Bu sene afet seviyesinde yağışlar meydana geldi. Zaten görüntülerden de gördüğünüz gibi bunun normal bir yağış olduğunu söyleyemeyiz. Bu kapsamda İl Özel İdaresi ekiplerimiz her türlü fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle bu bölgemiz çok daha yüksek ve çok yoğun kar yağışı oluyor. Tabi bizim devlet olarak amacımız vatandaşımızın rahatını mutlak suretle sağlamak. Ulaşım olmadan hiçbir hizmetin hiçbir ekonomik gelişmenin gerçekleşmesi de mümkün değil. Bu kapsamda gayretlerimiz devam ediyor" dedi.

Şu ana kadar karla mücadelede yaklaşık bir milyon 200 bin civarında bir harcama yaptıklarını kaydeden Vali Yavuz, "Harcamalarımız da devam ediyor. Bununla ilgili gerekli desteklerin yapılamasıyla ilgili gerek İl Özel İdaremiz gerekse de belediyelerimiz için hükümetimizden yardımlar talep ettik ve bu yardımlar gelmeye başladı. Çalışmalarımızı daha iyi seviyelere taşıyacağız. Tabi burada özellikle İl Özel İdaresi'nin çok değerli operatörleri ve işçileri, gerçekten mesai gözetmeksizin halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir mesai harcıyorlar. Kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Muş halkına da teşekkür ediyorum. Bu huzur kenti olan Muş'umuzun naif halkı, olağanüstü meydana gelen yağışlar vesilesiyle sabırlı ve anlayışlı tavırları nedeniyle de kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bu şehri hep beraber daha iyi noktalara taşımak üzere elbirliğiyle gayret edileceğinin altını çizen Vali Yavuz, "Bu bölgemize başka yollardan da ulaşmak mümkün. Ancak burada gördüğünüz tamamen asfaltladığımız ve ileride tünelimiz olan ve bir tünel daha yapmayı planlıyoruz. Böylelikle gördüğünüz kış şartlarında yağışın birikmesine vesile olan yerlerde tünelle geçmeyi planlıyoruz ki planlamaktan öte bir tanesini gerçekleştirdik zaten. Bir tane tünelle geçersek afet seviyesindeki yağışları da ulaşımı kesintisiz verme imkanımız ve fırsatımız olacaktır" diye konuştu.

"BÖLGEDE 7 İLE 8 METRE KAR KALINLIĞI VAR"

Karla mücadele çalışmasının yapıldığı Üçevler Güvenlik Yolu'nda 7 ile 8 metre kar kalınlığının olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, "7 ile 8 metre civarında kar kalınlığını görüyorum. Daha fazlada olabilir ama 7 ile 8 metre civarında olabileceğini tahmin ediyorum. Çünkü daha tabana tam inmiş değiliz, gördüğünüz gibi üst kısmına da bakarsak daha fazla bir yükseklik olduğunu düşünüyor ve tamamen kapalı olduğunu düşünüyoruz. Tabi biz yağışa bir taraftan da rahmet diye bakıyoruz. Ama rahmetin zahmeti de olur. Yine de yağıştan memnunuz, mutluyuz. Çünkü yer altı sularımızı besliyor. Özellikle Muş Ovası'ndan geçen nehirlerimizi de beslemesi vesilesiyle bu sene bereketli bir tarım sezonu bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmadan sonra Vali Seddar Yavuz, İl Özel İdaresi ekipleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek bölgeden ayrıldı.

Muş’ta Karla Mücadele Çalışması

Muş’ta Karla Mücadele Çalışması

Muş’ta Karla Mücadele Çalışması

Muş’ta Karla Mücadele Çalışması

Muş’ta Karla Mücadele Çalışması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim