• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Muş’ta Kapalı 368 Köy Yolunun 230’u Ulaşıma Açıldı

Muş’ta Kapalı 368 Köy Yolunun 230’u Ulaşıma Açıldı
MUŞ (İHA) – Muş Valisi Seddar Yavuz, aralıksız devam eden kar yağışından sonra kapanan köy yollarında çalışma yapıldığını belirterek, "368 köy...

MUŞ (İHA) – Muş Valisi Seddar Yavuz, aralıksız devam eden kar yağışından sonra kapanan köy yollarında çalışma yapıldığını belirterek, "368 köy yolumuzdan şu ana kadar 230 tanesi açıldı. Fakat defalarca açtığımız yollar kar yağışıyla tekrar kapandı" dedi.

Karla mücadele çalışmaları sonucu açılan yolları inceledikten sonra Güzeldağ Kayak Merkezi'ne geçen Vali Seddar Yavuz, kar kalınlığının yer yer 1,5 metreyi bulduğunu söyledi. Birçok köy yolunun defalarca açıldığını ve etkili kar yağışı nedeniyle kapandığını ifade eden Vali Yavuz, "İlimizde çok yoğun bir kar yağışı meydana gelmiş. Yer yer 1,5 metreyi aşan bir kar yağışı oldu. Tabi özellikle İl Özel İdaresi, Karayolları, belediyemiz ve devletin diğer tüm kamu kurum kuruluşlarındaki makine parkı, karla mücadelede etkili bir şekilde kullanıldı. 368 köy yolumuzdan şu ana kadar 230 tanesi açıldı. Fakat defalarca açtığımız yollar tabi kar yağışıyla tekrar kapandı" dedi.

Karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini, ancak vatandaşlardan anlayış beklediklerinin altını çizen Vali Yavuz, "Vatandaşlarımızın özellikle anlayışını bekliyoruz. Çünkü kar yağarken ne kadar açarsanız tekrar kapanır. Özellikle burada tercihimizde hasta ve cenaze gibi acil durumlara daha çok önem, öncelik vererek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çok kısa zaman içerisinde bütün köy yollarını açmış bulanacağız" ifadelerini kullandı.

Kar yağışının bir afet derecesinde olduğunu ve çatısı çöken halı sahaları hatırlatan Vali Yavuz, "Karayollarında da çok ciddi bir sıkıntımız olmadı, onunla ilgilide ciddi çalışmalar yaptık. Tabi ki, bu bir afet derecesinde bir yağış. Dolayısıyla günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Bazı halı sahalar çöktü. Hem devlete ait hem de özel sektöre ait halı sahalar çöktü. Bununla ilgili bir takım hasar tespit çalışmalarını da yapıyoruz. Bunun bölgemize etkisini tam net bir şekilde araştırıp, netleştirmek üzereyiz. Bunların hasar tespitlerini de yapıyoruz" diye konuştu.

Devletin tüm imkanlarının vatandaşın emrinde olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, "Ben vatandaşlarımıza bir kez daha anlayışları dolayısıyla teşekkür ediyorum. Ama ilimizin tüm imkânları vatandaşlarımızın emrindedir. Bu konuda herhangi bir tereddüt yoktur. Bu vesileyle özellikle İl Özel İdaremizin değerli çalışanlarına, Karayolları ekiplerimize, belediye teşkilatımıza ve ayrıca Devlet Su İşleri gibi diğer yatırımcı kuruluşların iş makinelerinden de istifade ettiğimiz için diğer kuruluşlara da huzurunuzda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Devlet bir hizmet aracı ve bu hizmeti en iyi bir şekilde sunma gayreti içerisindeyiz. Bir kez daha herkese emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Karla mücadele çalışmaları kapsamında açılan yollarda incelemelerde bulunan Vali Seddar Yavuz'a Vali Yardımcısı Ercan Öter, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tanış da eşlik etti.

Muş’ta Kapalı 368 Köy Yolunun 230’u Ulaşıma Açıldı

Muş’ta Kapalı 368 Köy Yolunun 230’u Ulaşıma Açıldı

Muş’ta Kapalı 368 Köy Yolunun 230’u Ulaşıma Açıldı

Muş’ta Kapalı 368 Köy Yolunun 230’u Ulaşıma Açıldı

Muş’ta Kapalı 368 Köy Yolunun 230’u Ulaşıma Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim