• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Muş’ta Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı

Muş’ta Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı
Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, Deprem Haftası dolayısıyla öğrencilere yönelik deprem tatbikatı düzenledi.

Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, Deprem Haftası dolayısıyla öğrencilere yönelik deprem tatbikatı düzenledi.

Muş'ta okullarda "deprem, yangın ve ilkyardım" eğitimleri veren İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla merkez Ahi Evran Ortaokulu'nda deprem tatbikatı gerçekleştirdi. İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tanış ve AFAD Yönetim Merkezi Müdürü Maşallah Yıldız, tatbikat öncesi okul idareci ve öğretmenlerini bilgilendirdi. Ardından itfaiye, 112 ve AFAD ekiplerinin hazırlanması ile birlikte belirlenen saatte sirenler çaldırıldı. Daha sonra dersliklerde eğitim gören öğrenciler okuldan tahliye edildi. İtfaiye ekipleri üst katlarda öğrencilerin tahliyesine destek verirken, 112 ekipleri ise yaralı öğrencileri sedye ile ambulanslara taşıdı. Gerçeği aratmayan tatbikat başarılı bir şekilde tamamlandı.

Deprem tatbikatlarını tüm okullarda yapacaklarını belirten İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tanış, okullarda ise eğitim vermeye devam ettiklerini söyledi. Okul idareci, öğretmen ve öğrencilerin tamamına afet eğitimleri verdiklerini ifade eden Tanış, "Bugün ki tatbikatımız ve tahliyemizi Deprem Haftası dolayısıyla bunu gerçekleştirdik. Bu eğitimlerimiz, tahliyelerimiz ve tatbikatlarımız eğitim öğretim süresince zaten her yıl devam etmektedir. Biz bu yılki eğitim ve tatbikatlarımızı 1-7 Mart tarihleri arasında Türkiye genelinde etkinliklerle kutlayıp Deprem Haftası dolayısıyla gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Merkez, ilçe ve köylerde dahil olmak üzere bütün okullarımızda, bütün YBO'larımızda hem öğrencilerimize yönelik hem de öğretmen ve personellerimize yönelik bu eğitimlerimiz devam ediyor" dedi.

2016 yılı Şubat ayından itibaren il genelinde 20 okula eğitim verildiğini ve bu eğitimlerle 20 bin öğrenciye ulaştıklarını kaydeden Tanış, "2016 yılı Şubat ayı itibariyle biz AFAD Müdürlüğü olarak Muş genelinde 20 tane okulda eğitimlerimizi başlattık ve bitirdik. Burada yaklaşık 20 bin öğrenci ve öğretmenlerimize afet bilincini yerleştirmek amaçlı eğitimlerimizi yaptırdık, eğitimlerimiz devam edecektir. İl merkezi, ilçelerde ve beldelerdeki bütün öğrencilerimize bu afet bilincinin eğitimini vermekteyiz. Biz bunu gerçekleştirmek için AFAD ekibi olarak ciddi bir çalışma içerisindeyiz inşallah bunu bitireceğiz, hedefimiz bu" diye konuştu.

Deprem tatbikatının öğrencilerinin bilinçlenmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Ahi Evran Ortaokulu Müdür Yardımcısı Saim Atılgan ise, "AFAD ekipleri bugün öğrencilerimize yönelik bir tatbikat gerçekleştirdi. Deprem esnasında bu konularda çok eksiğimiz var, bu eksikliklerin bir kısmını bugün tamamlamış olduk. Kendilerine bu noktada teşekkür ediyoruz. Yaş grubu itibariyle bu öğrenciler açısından deprem bilincini vermek hayati önem taşıyor" şeklinde konuştu.

Muş’ta Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı

Muş’ta Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı

Muş’ta Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı

Muş’ta Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim