• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Muş’ta ‘Çoluk Çocuk Öğrenip Eğleniyoruz’ Projesi

Muş’ta ‘Çoluk Çocuk Öğrenip Eğleniyoruz’ Projesi
Muş'un Korkut ilçesinde, Korkut Belediyesi tarafından yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) "Çoluk Çocuk Öğrenip Eğleniyoruz" projesi kapsamında...

Muş'un Korkut ilçesinde, Korkut Belediyesi tarafından yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) "Çoluk Çocuk Öğrenip Eğleniyoruz" projesi kapsamında 150 çocuğa spor malzemesi dağıtıldı.

Korkut'ta, Korkut Belediyesi tarafından SODES kapsamında yürütülen "Çoluk Çocuk Öğrenip Eğleniyoruz" projesi kapsamında 150 çocuğa eşofman, ayakkabı, futbol topu ve masa tenisi dağıtımı için tören düzenlendi. Kız Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) Spor Salonunda düzenlenen programa, Muş Valisi Seddar Yavuz, Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Konuk, Korkut Kaymakamı Abdulgani Mağ, Belediye Başkanı Haşim Arık, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, kamu kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, bu sene SODES kapsamında güzel ve ciddi bir çalışma başlattıklarını söyledi. Daha sonra bir konuşma yapan Vali Sesddar Yavuz ise, Kalkınma Bakanlığı'nın 34 ilde özellikle göç ve ekonomik sosyal yetersizlikler sebebiyle ortaya çıkan sorunların kaldırılması bakımından SODES projesinin ortaya koyulduğunu söyledi. SODES projesi kapsamında 2010 yılından bu yana yaklaşık 1,5 milyona yakın kaynak aktarıldığını belirten Vali Seddar Yavuz, "Bu kaynaklar sayesinde çocuk oyun parklarından tutun, spor malzemelerine kadar birçok alanda güzel hizmetler yapılmıştır. Bugün de çok değerli belediye başkanımızın projesini desteklemiş olmaktan ve 150 kardeşimizi aramızda büyük bir mutluluk duyuyoruz. Biz gençliğimizi geleceğimiz olarak görüyor ve onları geleceğimizin teminatı olarak değerlendiriyoruz" dedi.

600 sene dünyayı yönetmiş bir neslin torunları olduklarını ifade eden Vali Yavuz, "Kadim medeniyetimizin değerlerine sahip çıkmalıyız. Kadim medeniyetine sırtını dönen ve sadece bu toplumu batılılaştırmaya uğraşan zihniyetle bizim derdimiz ve kavgamız var. Biz çağdaşlaşmak istiyoruz, asla batılılaşmak istemiyoruz. Bu ülkede artık Abdullah Cevdet'lerin ömrü sona erdi. bu fikir ve düşüncelerle milleti zehirleyenlerin sonu gelmeli, biz aslımıza dönmeliyiz, tarihimizle, kültürümüzle, medeniyetimizle barışmalıyız. Bırakın çocukları, kuşlar için vakıf kurmuş bir milletin evlatları etrafındaki olumsuzluklara, duyarsızlık yapamaz, onları görmezden gelemez" ifadelerini kullandı

"Osmanlı Devletinin, Türk'ün olduğu kadar Kürt'ün medeniyetidir, Kürt'ün medeniyeti olduğu kadar, Arap'ın medeniyetidir, Arnavut'un medeniyetidir" diyen Vali Yavuz konuşmasını şöyle sürdürdü; "Sizleri her gün zehirlemeye çalışan bu hainlere asla fırsat vermeyin. Biz 79 milyon vatan evladımızı aynı gözle görüyor ve onları aynı sıcaklıkla kucaklıyoruz."

Spor malzemelerinin çocuklara dağıtılmasının ardından Vali Seddar Yavuz, ilçeden ayrıldı.

Muş’ta ‘Çoluk Çocuk Öğrenip Eğleniyoruz’ Projesi

Muş’ta ‘Çoluk Çocuk Öğrenip Eğleniyoruz’ Projesi

Muş’ta ‘Çoluk Çocuk Öğrenip Eğleniyoruz’ Projesi

Muş’ta ‘Çoluk Çocuk Öğrenip Eğleniyoruz’ Projesi

Muş’ta ‘Çoluk Çocuk Öğrenip Eğleniyoruz’ Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim