• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Muş’ta Çiftçilere Bağcılık Eğitimi Verildi

Muş’ta Çiftçilere Bağcılık Eğitimi Verildi
Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bağcılık yapan çiftçilere eğitim verdi.

Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bağcılık yapan çiftçilere eğitim verdi.

Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi teknik personelleri, bağ üreticileri ve yetiştiricilerine bağcılıkla ilgili eğitim verdi. Bağcılığın sorunlarının neler olduğu, nasıl giderilebileceği ve asma yetiştiriciliğinin esasları gibi konuların anlatılması amacıyla bağcılara 5 günlük eğitim seminerleri verileceği belirtildi. Eğitimin dört günü teorik, bir gün de bağ alanlarında uygulamalı budama çalışması şeklinde planlandığını belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, üreticilerle bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Çolakoğlu, "Müdürlük olarak düzenlediğimiz bu tür eğitimlerle farklı konularda sizlere ulaşma imkânı buluyoruz. Doğru bilinen yanlışlar konusunda üreticilerimizi uyarıyoruz. Daha fazla üreticimize konularımızı yaymak ve çiftçilerimizi bilgilendirmek amacıyla bu tür eğitim toplantılarını düzenliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz eğitimleri önemsiyoruz. Bir kişiyle dahi olsa eğitim yapılabilir. Her türlü sorun ve sıkıntılarınızı yerinde ve zamanında çözüme kavuşturmak için bugün burada bu toplantıyı düzenledik. Bu tür toplantıları faydalı buluyoruz" dedi.

Yaklaşık 55 bağcının katıldığı eğitimlerde üzüm bağları ve üzüm yetiştiriciliğinin nasıl yapılacağı, meyve ağaçlarında budama ve aşılama yöntemleri hakkında detaylı bilgi veren Ziraat Mühendisi Elife Yavuz ise, "Üzüm, ilimize ilk olarak 1800-1900 yıllarında Sovyetler Birliği'nden getirilerek dikilmiştir. Fakat günümüzde bağ alanları önemli ölçüde azalmış ve üretim düşmüştür. Bu durumun sebepleri arasında; iklim şartları, toprak yapısı, yer, yöney, üzüm çeşidi, anaç, mekanizasyon, sulama-gübreleme-çapalama gibi faktörler ile hastalık-zararlılarla mücadele konularında eksik veya hatalı uygulamalarda bulunmak sayılabilir" şeklinde konuştu.

Muş Esnaf ve Sanatkârlar Odası toplantı salonunda verilen eğitimlere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Ergün Çolakoğlu, Müdür Yardımcısı Mehmet Gündoğdu, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Samet Aşkın, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü personellerinden ziraat mühendisleri Elife Yavuz, Muzaffer Demir, Şenol Çiftçi ve ziraat teknikeri Çetin Kolos'un yanı sıra çok sayıda çiftçi katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim