• BIST 9774
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

MÜSİAD Gaziantep Şube Başkan Mehmet Çelenk Çanakkale Kutlaması

MÜSİAD Gaziantep Şube Başkan Mehmet Çelenk Çanakkale Kutlaması
Müsiad Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk, Çanakkale Deniz Zafer'inin büyük bir kahramanlık destanı olduğunu bildirdi.

Müsiad Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk, Çanakkale Deniz Zafer'inin büyük bir kahramanlık destanı olduğunu bildirdi.

Başkan Mehmet Çelenk, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale Zaferinin, Türk milletini yok etmek isteyen üstün silah gücüne sahip sömürgeci devletlere karşı, kahraman Türk askerinin ve milletinin zaferi olduğunu belirtti. Çelenk, mesajında, "Türkü, Kürdü, Çerkezi, Lazı, Arabı, Acemi, köylüsü ve kentlisi ile imparatorluk sınırlarında yaşayan milletlerin damarlarındaki asil kanın ve iman dolu vatan sevgisinin ve esareti asla kabul etmeyecek bir bilincin vermiş olduğu uyanışın ona bahşettiği cesaret ve azmiyle kazanılmış bir zaferdir. Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan, 18 Mart 1915 tarihinde kazanılan, Çanakkale Zaferinin 101. yıl dönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız. Çanakkale deniz ve kara savaşları, büyük Türk milletinin, emperyalistlerle tarih önündeki en büyük hesaplaşmalarından biridir. Türk ordusu bu savaşta, çağın en modern silah donanımına sahip olan düşman kuvvetlerine karşı kahramanlık destanı yazmıştır. Çanakkale, bu destanı yazan kahraman Türk ordusunun savaşta dahi insanlığını unutmadığını tüm dünya milletlerine gösterdiği bir yerdir. İnsan olmanın, insana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın, zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını, kahraman Türk ordusu ve milleti tüm dünyaya Çanakkale'de göstermiştir. Yaralı düşmanı hastaneye sırtında götüren, vurduğu düşman gemisinden denize düşen askerlerin kurtulabilmesi için top ateşini kesen Mehmetçik, tüm dünya uluslarının gönlünde saygınlığını abideleştirmiştir. Bu zafer, milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir. Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını ve mevcudiyetini kanı pahasına nasıl savunacağını göstermesi bakımından insanlık tarihi içinde ibret alınması gereken bir hadisedir. Çanakkale Zaferinin sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün de önemli ilham kaynaklarından biri olarak görmemiz gerekir. Bu yüce ve büyük savaş bir ülkenin damarlarındaki vatan sevgisini gösteren ve tarihe "Çanakkale geçilmez" diye not düşülmesini sağlamış büyük bir zaferdir. İşte bir millet elinde silahı olmasa da, düşmana atacak mermisi olmasa da yüreğinde vatan sevgisi ve geride bıraktıklarının güvenliği için ruhunu ve canını ortaya koyarak böyle savaştı ve Çanakkale'den geçirmedi. Gün kardeşlik günüdür, gün barış günüdür. Çanakkale'de nasıl bir aradaysak, bugünde omuz omuza verme birlik ve beraberlik günüdür" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim