• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

MÜSİAD Başkanı Atıf Şirikçi:

MÜSİAD Başkanı Atıf Şirikçi:
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı...

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, bağımsız ve özgür basının, demokratik hukuk devletinin en önemli unsurlarından biri olduğunu belirtti. Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Atıf Şirikçi, "Halkın haber alma hakkını yerine getiren basınımızın özgürce faaliyet göstermesi demokratik hayatımızın vazgeçilmezlerindendir." dedi.

Basının halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün güvencesi olduğunu vurgulayan MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi, "Basın, halkı doğru bilgilendirdiği sürece, bireyin ve toplumların yaşanan olayları sağlıklı bir şekilde değerlendirerek kanaat edinmesi, toplumla ve dünya ile sağlıklı ilişkiler kurup, bütünleşmesi mümkün olmaktadır. Sorumluluk bilincine sahip ve bu bilinci eyleme dönüştürürken hak ettiği özgürlüğe sahip olan bir basın, demokrasinin koşulsuz gereklerindendir" diye konuştu.

BASIN MENSUPLARI AĞIR BEDELLER ÖDÜYOR

Şirikçi, günümüzde birçok basın mensubunun zor şartlar altında görev yaptığını ve mesleğin doğası gereği büyük tehlikelerle karşı karşıya kaldığını kaydetti. Atıf Şirikçi, "Dünyanın değişik kriz bölgelerinde ve çatışma ortamlarında çalışan gazetecilerin zaman zaman ağır bedeller ödemekle karşı karşıya kalması son derece üzüntü vericidir. Basın çalışanlarının başta özlük haklarının iyileştirilmesi ve editoryal bağımsızlığının hem kurumsal, hem de yasal çerçevede, tüm boyutlarıyla sağlanması olmak üzere, özgür, bağımsız ve güvence altında görev yapması hepimizin ortak dileği ve sorumluluğudur. Bu vesileyle tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Basın çalışanlarına huzurlu, mutlu, başarılı bir meslek hayatı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim