• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Muratpaşa'da 4 park daha açıldı

Muratpaşa'da 4 park daha açıldı
Her ay 4 park açılışı sloganıyla çalışmalarına devam eden Antalya Muratpaşa Belediyesi, Yenigün, Güzeloba, Muratpaşa ve Şirinyalı Mahalleleri'nde...

Her ay 4 park açılışı sloganıyla çalışmalarına devam eden Antalya Muratpaşa Belediyesi, Yenigün, Güzeloba, Muratpaşa ve Şirinyalı Mahalleleri'nde yapılan parkları tek törenle hizmete açtı. Parkların birisinin adı Manisa'nın Soma ilçesinde kesilen zeytin ağaçlarına itafen Ali Peçen Zeytin Park olarak belirlendi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Zeyinpark'ın açılışında bir de zeytin ağacı dikerek gerçekleştirilen doğa katliamına tepkisini gösterdi.

Muratpaşa Belediyesi; toplam 25 bin 640 metrekarelik Ali Peçen Zeytin Park ile Ömer Buyrukçu, Cemil Meriç ve Levent Kırca Parkları'nı hizmete açtı. Yenigün Mahallesi'ndeki 10 bin 900 metrekarelik Ali Peçen Zeytin Park'ta gerçekleştirilen açılış törenine protokol üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Başkan Ümit Uysal, her ay 4 park açtıklarına, başka anlayıştaki insanların her parka bir görkemli açılış düzenlediğini söyledi. Manisa'nın Soma ilçesinde halkın zeytin ağaçları kestirmemek için mücadele ettiğini hatırlatan Başkan Ümit Uysal, "Biliyorsunuz Soma'da, köylü insanlarımız, "Ben mutluyum, zeytinlerime dokunmayın, enerji hattı falan istemiyorum" dedi. O köylülerin o mücadelesi gerçekten güzeldi. Onun için parkımızı; Soma'daki köylülerimize ithaf ettik. Ali Peçen ağabeyimiz gibi; gönlü zengin, içinde insan sevgisi olan çok değerli bir büyüğümüzün adını verdik." dedi.

Başkan Uysal, açtıklarını her parkın isminin bir anlamı ve Türk toplumunda bir yeri olduğunu da kaydetti.

4 AYRI MAHALLEYE 4 AYRI PARK

Yenigün Mahallesi'nde 10 bin 900 metrekarelik Ali Peçen Zeytin Park'ta, doğal doku; zeytin ve turunç ağaçları iyileştirilerek korundu. 1986'da yaşamını yitiren Antalya Milletvekili Ömer Buyrukçu anısına Güzeloba Mahallesi'nde 7 bin 500 metrekarelik alanda, 1987'de yaşamını yitiren düşünür Cemil Meriç anısına Şirinyalı Mahallesi'nde 3 bin 540 metrekarelik alanda ve 2015'de yaşamını yitiren sanatçı Levent Kırca anısına Muratpaşa Mahallesi'nde 3 bin 700 metrekarelik alanda park yapıldı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, düzenlenen park açılış töreni sonrası zeytin ağaçlarının kesilmemesi için hukuki yollardan mücadelesini sürdüren Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Köyü sakinlerine ithafen yapılan Ali Peçen Zeytin Park'a; zeytin fidanı dikti.

Muratpaşa'da 4 park daha açıldı

Muratpaşa'da 4 park daha açıldı

Muratpaşa'da 4 park daha açıldı

Muratpaşa'da 4 park daha açıldı

Muratpaşa'da 4 park daha açıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim