• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Muratpaşa, EXPO’yu Kaleiçi’ne Davet Edecek

Muratpaşa, EXPO’yu Kaleiçi’ne Davet Edecek
EXPO 2016 Antalya'da bahçeli Kaleiçi evi inşa ettiklerini belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Tüm konukları, Kaleiçi'ne ve Kaleiçi Old Town...

EXPO 2016 Antalya'da bahçeli Kaleiçi evi inşa ettiklerini belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Tüm konukları, Kaleiçi'ne ve Kaleiçi Old Town Festivalimize davet edeceğiz" dedi

Muratpaşa Belediyesi, "Çiçek ve Çocuk" temasıyla 22 Nisan'da açılacak olan EXPO 2016 Antalya'da, Kaleiçi'ni tanıtacak. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediye ekiplerince EXPO alanına yapılan bahçeli, çocuk oyun alanlı ve çıkrıklı su kuyusu bulunan Kaleiçi evini inceledi. Muratpaşa Belediyesi personelince inşa edilen Kaleiçi evinin bahçesine belediye üretim tesislerinde üretilen papatya, sardunya, yasemin ve begonvil gibi çiçeklerin yanı sıra zeytin ve turunç ağaçları dikildi.

KALEİÇİ'NE VE FESTİVALE DAVET

Bahçeli Kaleiçi evi toplam 128 metrekarelik alan üzerine kuruldu. Evin bahçesinde özel çocuk oyun alanlarının yanı sıra çıkrıklı su kuyusu da bulunuyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelini kutlayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Dünyanın her ülkesinden gelen konuğu; bu Kaleiçi evimizi ve peyzajının yarattığı güzelliği referans olarak kullanıp, 4-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Kaleiçi Old Town Festivalimize davet edeceğiz" dedi.

BİNLERCE YILLIK TARİH

Kaleiçi evinin içini de, bölgenin kültürüne uygun tefriş edeceklerini belirten Başkan Uysal, "Muratpaşa Belediyesi olarak, her zaman tanıtımını ön planda tuttuğumuz, binlerce yıllık tarihi olan, kültürleri omzunda, benliğinde taşıyan Kaleiçimizi, bir Kaleiçi evi ile tanıtmak istedik. Kaleiçi evi sadece mimarisi ile değil, bahçesiyle, peyzajıyla, çıkrıklı su kuyusu ile bir kültürü yansıtıyor. Kaleiçi evini, Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelimiz yaptı. Kendi tesislerimizde ürettiğimiz çiçek ve bitkiler dikildi." diye konuştu.

Muratpaşa, EXPO’yu Kaleiçi’ne Davet Edecek

Muratpaşa, EXPO’yu Kaleiçi’ne Davet Edecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim