• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Muğlalı tiyatroculardan Dünya Tiyatro Günü mesajı

Muğlalı tiyatroculardan Dünya Tiyatro Günü mesajı
Dünya Tiyatro Günü kapsamında Muğlalı tiyatro grupları ve oyuncuları Hayalhane 2 ekibinin ev sahipliğinde bir araya geldi.

Dünya Tiyatro Günü kapsamında Muğlalı tiyatro grupları ve oyuncuları Hayalhane 2 ekibinin ev sahipliğinde bir araya geldi.

"Yerelde yaşadığımız sıkıntıları konuştuk"

Hayalhane 2 tiyatro grubu kurucu Mehmet Topbaş, Dünya Tiyatro Gününde, tiyatro dünyasındaki insanlar için sahne sanatlarının insanları bir araya getirici gücünü kutlamak, seyirciyle daha iyi bir iletişim kurmak ve insanlar arasındaki anlayış ve barışı arttırmak için bir fırsat olarak görüldüğünü açıkladı. Topbaş, "Bizler de bu bağlamda Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Uluslar arası Gençlik Merkezinin destekleriyle 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününde Muğla genelindeki bütün tiyatro ekip temsilcileri, Hayalhane 2 Oyuncuları tarafından bir araya geldik. Muğla yerelindeki tiyatro ekiplerinin yaşamakta olduğu sıkıntılar, onlar için özel olan bu günde bir araya gelerek paylaşıldı" dedi.

"Gruplar arasındaki kopukluğu gidermek istiyoruz"

Muğla genelinde 50'den fazla amatör tiyatro topluluğu bulunduğunu açıklayan Topbaş, "Ne yazık ki Muğla'nın Uluslararası boyutta bir tiyatro festivali bulunmamaktadır. Bunun Muğla'daki tiyatro ekiplerinin birbirinden kopuk olmasından kaynaklandığını düşünüyoruz. İlk önce bu sorunu ortadan kaldırmak istedik ve böylesine güzel organizasyonda kopukluğu bir nebze de olsa azaltmaya çalıştık. Diğer bir problem ise Muğla'da aynı tarihlerde birden fazla oyunun olması, zaten çok az sayıda tiyatro oyunu izleyen tiyatro severlerin bölünmesine ve tiyatro ekipleri arasında tatsız rekabete neden olmaktadır. Bu rekabeti ortadan kaldırmak, hatta tam aksine bundan sonraki süreçte tiyatrolar arası yardımlaşmayı arttırmak niyetindeyiz" dedi.

"Kaliteli oyun için STK'ların desteğini bekliyoruz"

Muğla genelindeki yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, kurum ve derneklerinin desteklerini beklediklerini açıklayan Topbaş, "Muğla'da tiyatro topluluklarının sadece bir kısmı bulunmaktadır. Bundan sonraki süreçte tiyatronun birliği adına bu tip organizasyonlarımız devam edecektir. Muğla'daki tiyatro severler ve biz tiyatro temsilcileri olarak bu bölgede tiyatro adına daha büyük ve kaliteli projeler üretmek istiyoruz. Burada, tiyatronun geliştirilmesi, daha iyi projelerin ortaya çıkması ve tiyatro severlerin beklentilerinin karşılanması için Muğla genelindeki yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşları, kurum ve derneklerinin desteklerini bekliyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" sözünden yola çıkarak, biz amatör tiyatro sanatçıları sanat adına kan olmaya devam edeceğiz. Buna öncülük eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz'a teşekkür ederiz. Son olarak herkesin dünya tiyatrolar gününü kutlarız" dedi.

Muğlalı tiyatroculardan Dünya Tiyatro Günü mesajı

Muğlalı tiyatroculardan Dünya Tiyatro Günü mesajı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim