• BIST 9886.95
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Müftülük Personelinden Kan Bağışına Destek

Müftülük Personelinden Kan Bağışına Destek
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa İl Müftülüğü personeli Kızılay'a kan bağışında bulunurken, Kızılay Manisa Şubesi de Kutlu Doğum...

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa İl Müftülüğü personeli Kızılay'a kan bağışında bulunurken, Kızılay Manisa Şubesi de Kutlu Doğum Haftası nedeniyle vatandaşlara lokma hayrında bulunarak Müftülüğe destek verdi.

Manisa İl Müftülüğü personeli, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi önünde kurulan seyyar kan alma aracında kan bağışında bulundu. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleşen kan bağışına Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Yurdabekçi, Kızılay Manisa Şube Başkanı Cemal Kahraman, Kızılay Manisa Kan Alma Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal, Manisa Müftü Yardımcıları Sevinç Tepekaya, Paşa Bektaş, müftülük personeli ve Kızılay kan bağışı ekibi katıldı. Kan bağışına destek veren vatandaşlara Manisa İl Müftülüğü tarafından hazırlanan ve içinde Kur'an-ı Kerim, gül, çocuk ve gençlere yönelik kitapların yer aldığı hediye paketleri verilirken Kızılay Manisa Şubesi tarafından da Kutlu Doğum Haftası nedeniyle lokma hayrı yapıldı.

Düzenlenen etkinlikle ilgili konuşan Kızılay Manisa Kan Alma Merkezi Müdürü İsmet Nardal, Türkiye'deki kan bağışı oranlarının çok düşük olduğunu Manisa olarak iyi bir konumda olmalarına rağmen faaliyetlerini aralıksız sürdürdüklerini belirtti. Nardal, "Bugün Kutlu Doğum Haftasıyla ilgili Müftülükle beraber kan bağışı kampanyası düzenledik. Müftülük ekibiyle birlikte çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi artık her toplulukta her kurum ve kuruluşlara ulaşarak kan bağışı temin ediyoruz Manisa kan bağışı merkezi olarak. Her gün 5-6 seyyar ekibimiz ilçelere, kasaba ve köylere gidiyor. Merkezimiz var, Ulupark'ta sabit birimimiz var. Buralardan aldığımız kanlarla hastanelerdeki ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

Manisa İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya, "Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Sevgili Peygamberimiz (SAV) bir hadisi şeriflerinde "İki nimet vardır ki, insanlar bunun kıymetini çok bilmezler. Biri boş vakit diğeri de sıhhat, sağlık" diyor. Bir başka hadislerinde de, hastalık gelmeden sağlığın önemine dikkat çekiyor. Bu manada kan vermek insan sağlığı için son derece önemli. Dinimiz her fırsatta bunu teşvik ediyor. Sevgili Peygamberimizin hacamat yaptırdığını, bunu tavsiye ettiğini biliyoruz. Bu günümüzde de yapılan bir uygulama. Biz özellikle Kutlu Doğum Haftasında hem Kızılay'ımıza destek olmak, hem de bu manada sağlığımız için de son derece önemli olduğunu düşündüğümüzden kan bağışında bulunuyoruz." diye konuştu.

Müftülük personelinden ilk kan bağışını ise Manisa İl Müftü Yardımcısı Paşa Bektaş verdi.

Müftülük Personelinden Kan Bağışına Destek

Müftülük Personelinden Kan Bağışına Destek

Müftülük Personelinden Kan Bağışına Destek

Müftülük Personelinden Kan Bağışına Destek

Müftülük Personelinden Kan Bağışına Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim