• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Müftüden lise öğrencileriyle sohbet

Müftüden lise öğrencileriyle sohbet
Kayseri Sümer Camii'nde İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Kocasinan Ahmet Eren Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri ile sohbet etti.

Kayseri Sümer Camii'nde İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Kocasinan Ahmet Eren Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri ile sohbet etti. Doç. Dr. Güven, gençlere tavsiyelerde bulunarak, "Allah Teâlâ bizlerden peygamberleri örnek almamızı istiyor. Peygamber Efendimiz'in (S.A.V) hayatını okumalıyız. Efendimizin eşlerini özellikle de kızı Hz. Fatıma'nın hayatını okumalıyız, onları örnek almalıyız." dedi.

Sümen Camii'ndeki sohbete İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Melikgazi Uzman Vaizi ve İl Müftülüğü Hac ve Umre İşleri Şube Müdür Vekili İbrahim Halil Erdoğan, Kocasinan Ahmet Eren Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Torunoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve cami cemaati katıldı.

Sohbette konuşan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, şunları söyledi: "Kıymetli gençler, belli bir yaştayız. Lise eğitimi tercihimizi yaptık. Ben kimim ve ne için yaratıldım diye kendimize soralım. Kul olarak Allah'a karşı görevlerimiz var. Bunların başında namaz kılmak geliyor. Rabbimiz "Namaz insanı kötülükten alıkoyar" buyurmakta. Peygamber Efendimizin hayatını okumalıyız. Peygamber Efendimiz "Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim" buyuruyor. Kur'an bize 25 peygamberin hayat hikâyelerini örnek alalım, ibret alalım diye anlatmaktadır. Allah Teâlâ bizlerden peygamberleri örnek almamızı istiyor. Peygamber Efendimiz'in (S.A.V) hayatını okumalıyız. Efendimizin eşlerini özellikle de kızı Hz. Fatıma'nın hayatını okumalıyız, onları örnek almalıyız. Kur'an-ı okumazsak, anlamazsak, yaşamazsak bize bir faydası olmuyor. Kur'an bize gönderilmiş bir rehberdir. Nasıl yaşayacağımızı anlatan bir rehberdir. Bu rehbere uyarsak hem bu dünyada hem de ahirette mutlu oluruz."

Sohbete katılan öğrencilere İl Müftüsü Güven tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınlarından çıkan "Gençlerle Söyleşi" adlı kitap hediye edildi.

Müftüden lise öğrencileriyle sohbet

Müftüden lise öğrencileriyle sohbet

Müftüden lise öğrencileriyle sohbet

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim