• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Müdür Turgay Temel: Halkımız Kötü Niyetli Kişilere Karşı Daha Dikkatli Olmalı

Müdür Turgay Temel: Halkımız Kötü Niyetli Kişilere Karşı Daha Dikkatli Olmalı
Profesöründen 10 yaşındaki çocuğa kadar birçok kişiyi mağdur eden telefon dolandırıcıları Tavşanlı'daki vatandaşları da tehdit ediyor.

Profesöründen 10 yaşındaki çocuğa kadar birçok kişiyi mağdur eden telefon dolandırıcıları Tavşanlı'daki vatandaşları da tehdit ediyor. Son günlerde artan dolandırıcılık girişimleri sonrasında harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü halkı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek adına yoğun bir çalışma başlattı.

Telefonla kandırılan iki vatandaşın dolandırılması son anda önlendi. ATM'den yüklü miktarda para yatırmak isteyen bir kişi uyarılırken, PTT'den para yatıran kişinin parasını tekrar geri çekmesi sağlandı.

Bu bağlamda Tavşanlı Belediyesi'nin yayın organları ve reklam alanlarında uyarıcı yayınlar yapılması istendi. Emniyet Müdürü Turgay Temel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Halkımızın kötü niyetli dolandırıcılara karşı dikkatli ve sağduyulu olmasını istiyoruz. Bu kişiler kendilerini polis, savcı, hakim gibi sıfatlarla tanıtarak terör örgütlerini öne sürerek vatandaşlarımızı dolandırmak istiyor. Bu tür girişimler karşısında dikkatli olmalı ve telefonu hemen kapatarak 155 polis merkezini aramalıyız. Tavşanlı Emniyeti olarak vatandaşlarımızı bir kez daha uyarıyoruz. Hiçbir devlet görevlisi yani polis, savcı, hakim, doktor telefon açarak bir hesaba veya bir bölgeye para, ziynet eşyası bırakılmasını istemez. Bu taleplerle karşılaşan kişilerin polis merkezimizi bilgilendirmesini istiyoruz" dedi

Tavşanlı Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ilçe merkezinde yürüttüğü çalışmalarla ilçe halkını bilgilendirmeye devam edecek.

Bu arada Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler'de Tavşanlı Emniyeti ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na başarılar dileyerek halkımızın bu tür kötü niyetli dolandırıcılar karşısında dikkatli olmasını istedi. (EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim