• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Muder’den ‘Haram Aylar Uygulaması’ Teklifi

Muder’den ‘Haram Aylar Uygulaması’ Teklifi
Manisa Uluslararası Öğrenci Derneği (MUDER) Başkanı Nedim Kara yaptığı açıklamada, dünyada gözyaşı ve savaşın yaşandığı bölgelerin tamamına...

Manisa Uluslararası Öğrenci Derneği (MUDER) Başkanı Nedim Kara yaptığı açıklamada, dünyada gözyaşı ve savaşın yaşandığı bölgelerin tamamına yakınının İslam coğrafyası sınırında olduğuna dikkat çekerek, "Dünya Barışı için Nebevi bir çözüm olarak "Haram Ayları" yeniden Müslümanların ve tüm dünyanın gündemine taşımak zorundayız." şeklinde konuştu.

Recep ayı başlangıcında "Herkes Sussun, Ezan Konuşsun" ana sloganı ile özelde Türkiye genelde tüm Dünya Müslümanlarına Recep ayının haram aylardan olduğu vurgusunun yapılmasını hedeflediklerini dile getiren Manisa Uluslararası Öğrenci Derneği (MUDER) Başkanı Nedim Kara, "Hayatın içinde olan ve sorunları vahye göre çözen Hz. Peygamber (S.A.V.) barış ve huzur ortamı için çok çalışmıştır. Müslümanlar arasındaki kavgayı, çatışmayı ve savaşı her halükarda men etmiştir. İslam barış ortamını sever ve barış ortamında daha iyi genişler. Günümüzde dünya genelinde savaş ve çatışma ortamlarında öldürülen 10 Müslüman'dan 9'u bir başka Müslüman vesile edilerek öldürülüyor. Bir Müslüman'ın acısı diğer Müslüman için nasıl sevinç olabilir ki. Bugün 1 Recep 1437, haram aylardan biri bu ayda kötülüklerden kaçınılması emri vardır ve Müslümanların bu aya özen ve saygı göstermesi imanının gereğidir. Bu ayda savaşmak yasaktır. Bakara Süresi 217. Ayette, "Sana haram ayı onda savaşmayı soruyorlar. De ki o ayda savaşmak büyük günahtır" buyrulmuştur. Müslümanlar arasında sulhu sağlamak, kalıcı bir barışa vesile olabilir. Kötü alışkanlıklar terk edilip, ibadet alışkanlığı ön plana çıkarılabilir. Kötülüklerden kaçınılması Rabbimizin af ve rahmetinin çoğalmasına vesile olabilir. Bu kapsamda "Haram Aylar" uygulaması, İslam toplumlarına teklif edilebilir ve bunun uygulanması halinde kardeşliğin temellerini yeniden oluşturabilmek için Müslümanlara bir fırsat ve teneffüs imkanı verilmiş olur." şeklinde konuştu.

KARDEŞLİK ÇAĞRISINDA BULUNDU

Kara, "Bizler ülkemize dünyanın farklı ülkelerinden eğitim amacıyla gelen 100 binden fazla Misafir Öğrenciyle bir arada bulunmak ve onlara destek olmak için çalışma yürüten UDEF- Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonuna üye dernekler olarak onlarca farklı ülkeden misafir öğrenci ile onlarca farklı ülkeyi temsilen diyoruz ki; Gelin hep birlikte çağrıya kulak verelim, ezanın daveti ile barış zor değil, yeniden kardeş olmak ise bize uzak değil. biz kardeşiz, biz geleceğiz." dedi.

Muder’den ‘Haram Aylar Uygulaması’ Teklifi

Muder’den ‘Haram Aylar Uygulaması’ Teklifi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim