• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

MTSO, 130. Yaşını Görkemli Bir Baloyla Kutladı

MTSO, 130. Yaşını Görkemli Bir Baloyla Kutladı
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), kuruluşunun 130. yılını görkemli bir baloyla kutladı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), kuruluşunun 130. yılını görkemli bir baloyla kutladı. Mersin Valisi Özdemir Çakacak, MTSO'nun Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olduğunu söylerken, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut da "130 yıl, bir kurumun kesintisiz devam eden varlığı, kent ekonomisine kesintisiz hizmet vermesi ve kentine, ülkesine katkı verme çabasıdır" dedi.

Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olan MTSO'nun 130. Kuruluş yıl dönümünü kutlama etkinlikleri kapsamında Divan Otel'de balo düzenlendi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut'un ev sahipliğinde gerçekleşen baloya, Vali Çakacak'ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak, Serdal Kuyucuoğlu ve Aytuğ Atıcı, Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı, Toros Üniversitesi Rektörü Yüksel Özdemir, Çağ Üniversitesi Rektörü Çetin Bedestenci, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MTSO Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri ve MTSO çalışanları katıldı.

Gecede konuşan Vali Çakacak, MTSO'nun geçmişten bugüne Mersin'in gelişimi ve kalkınmasındaki önemli rolü ile Türkiye'nin en köklü odalarından biri olduğu belirterek, kuruluşunun 130. yılını kutladı. Mersin'in coğrafi ve jeopolitik konumu dolayısıyla Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı olduğunu vurgulayan Çakacak, "Bu özellikleriyle birlikte Çukurova'da, odamızın kuruluş tarihinden de anlaşıldığı gibi ticaret çok eski zamanlarda başlamış ve gelişerek bu günlere gelmiştir. Ticaret ve liman kenti Mersin, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin öncü illerinden biri olarak gelişimine devam edecektir" dedi.

Mersin'in, Türkiye'nin öncü illerinden birisi olmasında da MTSO'nun büyük etkisi olduğunu ve olmaya da devam ettiğini dile getiren Çakacak, "Ticaret ve Sanayi Odamızın, Mersinimizin gelişmesinde ve kalkınmasında bugün olduğu gibi yarın da ilimizin tüm dinamikleriyle birlikte hareket etmeye devam etmelerini temenni ediyor, odamızın kuruluş yıl dönümünü kutluyorum" diye konuştu.

"MTSO, SİYASET ÜSTÜ DAVRANARAK, KENTİ BÜTÜN OLARAK KUCAKLAMAKTADIR"

MTSO Başkanı Aşut ise odanın kuruluşu hakkında kısa bir bilgi vererek, "1886'da dikilen küçük fidan, bugün devasa bir çınar haline gelmiştir. Bu anlamda Mersin, genç bir kent olmasına rağmen, Türkiye'nin en eski Ticaret Odalarından birine sahiptir" ifadelerini kullandı.

130 yılın deneyimi, kültürü, geleneği ve terbiyesi ile çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Aşut, "Bu 130 yıl, bir kurumun kesintisiz devam eden varlığı, kent ekonomisine kesintisiz hizmet vermesi ve kentine, ülkesine katkı verme çabasıdır" şeklinde konuştu.

MTSO'nun siyaset üstü davranabildiğini, ayrımcılık yaratacak hiçbir ideolojiye yüz vermeyip, aksine kenti ve toplumu bir bütün olarak kucakladığını vurgulayan Aşut, şunları söyledi: "Demokrasi, cumhuriyet ve evrensel insan haklarına gönül vermiş ve bu anlamda örnek olmuş bir kurum. Öyle bir oluşum ki, öncelikle kentine ve ülkesine, içinden geldiği toplumun her katmanına karşı sorumluluk duyan, ilk amacı, üyelerine hizmet vermek ve kent ekonomisini geliştirmek gibi görünse de bu sorumluluk bilinciyle Mersin'in eğitiminden sağlığına, kültür yaşamından işsizliğine her alanında bulunan bir kurum."

Konuşmaların ardından 130 yıllık köklü geçmişinin nişanesi olarak, odanın şu anki başkanına, eski başkanlarına, eski meclis başkanlarına ve eski genel sekreterlerine plaket takdim edildi. Balo, ünlü sanatçı Şevval Sam'ın konseriyle sona erdi.

MTSO, 130. Yaşını Görkemli Bir Baloyla Kutladı

MTSO, 130. Yaşını Görkemli Bir Baloyla Kutladı

MTSO, 130. Yaşını Görkemli Bir Baloyla Kutladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim