• BIST 9902.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

MSKÜ Fair-play Kervanına Ev Sahipliği Yaptı

MSKÜ Fair-play Kervanına Ev Sahipliği Yaptı
Fair-play düşüncesinin Üniversitelerde yayılmasını amaçlayan ve birçok Üniversitede bu amaçla sempozyumlar düzenleyen Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi...

Fair-play düşüncesinin Üniversitelerde yayılmasını amaçlayan ve birçok Üniversitede bu amaçla sempozyumlar düzenleyen Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair-play komisyonu üyeleri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde panel düzenledi. Panel öncesinde Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar'ı makamında ziyaret eden komisyon üyeleri Murat Özbay başkanlığındaki heyet Rektör Harmandar'a Fair-play rozeti takarak plâket verdiler. Komisyonun çalışmaları hakkında verilen bilgilerin ardından Harmandar komisyon üyelerine hediye verdi.

Ziyaretin ardından Fair-Play komisyonu üyeleri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar'ın da katılımıyla Fair-play Karikatür Sergisinin açılışını yaptı. Açılışın ardından "Fair-play Üniversiteler Kervanı" isimli panel ve sunumlara geçildi. Dünya Fair-play Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Avrupa Fair-play Birliği Başkan Yardımcısı Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair- Play Komisyonu Koordinatörü Erdoğan Arıpınar, "Bu paneli yapmaktaki amacımız, geleceğimizin Fair-play'in bir yaşam tarzı olduğunu, sadece spora özgü bir kavram değil, sosyal hayatta da benimsenmesi gereken bir düşünce olduğunu belirtmek istiyorum. Bir başka amacımız da geleceğin öğretmenlerine, geleceğin yıldızlarını yetiştirecek sporcu ve antrenörlere fair-playı anlatmalarını sağlamak" dedi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi ve Fair-Play Komitesi Başkanı Murat Özbay ise Dünya'da Fair-play'ın 1981 yılında ortaya çıktığını belirterek bu tarihten önce ise Ulu Önder Atatürk'ün ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim diyerek fair-play'ın tanımını çok daha önceden yaptığını belirtti. Fair-play Komisyonun her sene fair-play ödülleri verdiğini belirten Özbay davranış, tanıtım ve kariyer dalında her sene Mayıs ayında ödüller verdiklerini söyledi.

MSKÜ Fair-play Kervanına Ev Sahipliği Yaptı

MSKÜ Fair-play Kervanına Ev Sahipliği Yaptı

MSKÜ Fair-play Kervanına Ev Sahipliği Yaptı

MSKÜ Fair-play Kervanına Ev Sahipliği Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim