• BIST 9886.95
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Mosb’dan Bedensel Engellilere 200 Adet Akülü Sandalye

Mosb’dan Bedensel Engellilere 200 Adet Akülü Sandalye
Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) tarafından yürütülen sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Manisa Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün...

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) tarafından yürütülen sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Manisa Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün talebi üzerine MOSB tarafından Manisa'daki ihtiyaç sahibi bedensel engelli vatandaşlara dağıtılmak üzere yurt dışından temin edilen 200 adet akülü sandalye için tören düzenlendi.

MOSB'de düzenlenen törene, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Manisa OSB yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve üyeleri katıldı. Törende MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, sembolik olarak 10 adet akülü sandalyeyi Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'a teslim etti. Bugüne kadar yaptıkları projelerle birçok kişiye iş imkanı sağladıklarını belirten Türek, "Tabii ki üretmek ve üretime katkıda bulunmak önemli, ama biliyoruz ki bir insan olarak içinde yaşadığımız topluma karşı görevler de var. Bizler her gün evimizden çıkıp işlerimize giderken bunu yapabilmenin nasıl bir özgürlük olduğunun farkında bile değiliz. Oysaki pek çok vatandaşımız imkansızlıklar sebebiyle ya da birisine bağımlı oldukları, ihtiyaç duydukları için günlerce hatta haftalarca evlerinden dışarıya çıkamıyorlar. Unutmayalım ki her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Bu bilinçle bizler de Manisa Organize Sanayi Bölgesi olarak bu vatandaşlarımıza yardım eli uzatmak istedik. Kim bilir bu akülü tekerlikli sandalyeler bugün kaç kişinin yaşamını değiştirecek, kaç kişiye umut olacak. Bunu biliyor olmanın mutluluğu ile bu davranışımızın örnek olmasını diliyoruz." dedi.

MOSB yönetimine duyarlılığından dolayı teşekkür eden Vali Bektaş da, "Manisa OSB, ülkemizin önde gelen sanayi bölgelerinden biridir. Bu üstün niteliklerinin yanına sosyal sorumluluk projelerini de ekliyorlar. Böylece topluma öncülük ediyorlar. Hayatımızın engellilere göre düzenlenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ise MOSB Başkanı Sait Türek'e bu güzel destekleri için teşekkür etti. Bulundukları binanın kirada olduğunu ve ev sahibinin kendilerini bu ayın sonunda çıkaracağını belirten Yıldız, Vali Bektaş ve Sait Türek'ten yardım istedi. Yıldız'ın yardım talebi üzerine Sait Türek 20 bin lira, Muzaffer Buğdaycı 20 bin lira, Mustafa Sarıgözoğlu 10 bin lira, Faruk Can 10 bin lira ve Güven Gürtunca annesinin hayrına 40 bin lira yardımda bulunacağı müjdesini verdi. Konuşmaların ardından Vali Bektaş, engellilere tekerlik sandalyelerini takdim etti.

Mosb’dan Bedensel Engellilere 200 Adet Akülü Sandalye

Mosb’dan Bedensel Engellilere 200 Adet Akülü Sandalye

Mosb’dan Bedensel Engellilere 200 Adet Akülü Sandalye

Mosb’dan Bedensel Engellilere 200 Adet Akülü Sandalye

Mosb’dan Bedensel Engellilere 200 Adet Akülü Sandalye

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim