• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Misafir Öğrenciler Buz Pateni İle Tanıştı

Misafir Öğrenciler Buz Pateni İle Tanıştı
Kocaeli'de öğrenim gören uluslararası öğrenciler, Olimpik Buz Sporları Salonu'na gelerek buz pateni yaptılar.

Kocaeli'de öğrenim gören uluslararası öğrenciler, Olimpik Buz Sporları Salonu'na gelerek buz pateni yaptılar.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Uluslararası Öğrenci Birimi, yaptığı etkinliklerle misafir öğrencilerin yanında olmaya devam ediyor. Farklı coğrafyalardan eğitim amacı ile Kocaeli'ne gelen öğrenciler yabancılık çekmiyorlar. Uluslar arası Öğrenci Birimi ile kenti sürekli gezen öğrenciler, son olarak buz pateni ile tanıştılar.

Buz pateni ile tanışmaktan mutlu olduğunu dile getiren Kocaeli Üniversitesi'nde doktora eğitimi alan Kazakistanlı Raushan Kambar, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler çok hoşumuza gidiyor, memnun kalıyoruz. Bizler için önemli işler yapılıyor. Biz burada ailemizden uzakta, eğitim almaya geldik. Büyükşehir Belediyesi bize her zaman destek veriyor. Bugün yaptığımız buz pateni etkinliği çok güzeldi. Bazıları ilk defa kaydığı için düşüyor, çok güzel kayanlar da var. Bizimle ilgilendiğiniz için teşekkür ediyoruz. Burada gurbette gibi değil de evimizde gibi hissediyoruz" dedi.

Hayatında ilk defa buzda patenle kaydığını söyleyen Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden Senegalli Makhtar Cisse, "Burada arkadaşlarla birlikte çok eğlendik. Kayarken bayağı zorlandım ama düşe kalka buzun üstünde ayakta kalmayı öğrendim" dedi. Kendi ülkesinde böyle güzel ve eğlenceli aktiviteler yapmadığını söyleyen Makhtar Cisse,"Ben böyle güzel eğlence görmedim, çok eğlendik, en kısa zamanda tekrar gelmek istiyorum" diye konuştu.

Kocaeli Üniversitesi'nde işletme alanında yüksek lisans yapan Filistinli Yousef Manasrah, "Türkiye'yi ve Kocaeli'ni çok güzel buldum. Başka şehirlerde okuyan arkadaşlarım var. Onlarda bizimki kadar etkinlik olmuyor, Kocaeli'nde bizimle çok iyi ilgileniyorlar. Doğa ile iç içe olan gençlik kamplarına çıkıyoruz. Misafir öğrenciler buluşma geceleri düzenleniyor, orada birbirimizle kaynaşıyoruz. Bugün de burada buz pateni etkinliğine geldik. Çok beğendim, bir daha gelmek istiyorum. Bizimle ilgilenen tüm görevli arkadaşlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim