• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Minyatür Mahallede Trafik Dersi

Minyatür Mahallede Trafik Dersi
Kepez Belediyesi Trafik Eğitim Parkı'na gelen ilköğretim öğrencileri, trafik polisleri gözetiminde trafik eğitimleri alıyor.

Kepez Belediyesi Trafik Eğitim Parkı'na gelen ilköğretim öğrencileri, trafik polisleri gözetiminde trafik eğitimleri alıyor.

Kepez Belediyesi, Kepez Emniyet Müdürlüğü ve Kepez Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle her yıl binlerce çocuk, trafik eğitimlerini trafik polislerinden alıyor. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amirliği'ne bağlı 2 trafik polis memuru, haftada 3 gün Sakarya Bulvarı üzerindeki, Kepez Trafik Eğitim Parkı'nda ders veriyor. Yaklaşık 5 yıl önce başlayan bu projeyle, yılda ortalama 12 bin, 5 yılda ise yaklaşık 95 bin öğrenci yararlandı.

MİNYATÜR MAHALLEDE GEZİYORLAR

Belediyenin sağladığı servis otobüsleri ile Sakarya Bulvarı üzerindeki eğitim parkına okullarından getirilen öğrenciler, önce sınıfta trafik işaretleri, toplu taşıma araçları içinde seyretme kuralları gibi konularda teori eğitimi alıyor. Ardından da minyatür mahalledeki akülü araçları kullanan çocuklar, kurallara uygun olarak seyrediyor. Bu sırada geri kalan öğrenciler de, yaya olarak minyatür mahallede gezinti yapıyor.

PROTOKOL DE KATILDI

Fikret Haluk Saraçoğlu İlkokulu öğrencilerinin dersine Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Emniyet Müdürü İlker Ekşi, Kepez Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy ve Antalya Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Abdullah Gökmen de katıldı.

Önümüzdeki dönemde Kepez Macera Parkı'na daha büyük ve daha güzel bir trafik eğitim parkı yapılacağını müjdeleyen Başkanı Tütüncü, "Burada 5 yıldır neşeli, keyifli ve öğrencileri bilgilendirici çalışmalar yapıldı. Bu eğitim çalışmasına belediyemizle paydaş olan emniyet ve eğitim müdürlüğü ile derneğimize işbirliklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Minyatür Mahallede Trafik Dersi

Minyatür Mahallede Trafik Dersi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim