• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Miniklerden Duygulandıran 23 Nisan Gösterisi

Miniklerden Duygulandıran 23 Nisan Gösterisi
Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Babaeski Gündüz Onat Festival Alanında düzenlenen törene çocuklarda katıldı.

Babaeski Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Akabinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bayrak tarafından anıta çelenk konuldu. Çelenk törenin ardından program Babaeski Gündüz Onat Festival alanında devam etti.

Babaeski Gündüz Onat Festival alanında gerçekleşen 23 Nisan kutlamalarında konuşan Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bayrak, "Kıymetli Babaeskililer Türk milletinin büyük bir inanç ve kesin bir azimle kurduğu yeni Türk Devleti'nin dayanağı iki temel ilkeden biri tam bağımsızlık diğeri kayıtsız şartsız egemenliktir" dedi.

ÖĞRENCİLER 23 NİSAN GÖSTERİLERİNİ SERGİLEDİ

Tören konuşmasının ardından çocukların sahne gösterileri başladı. Sahneye ilk olarak Ayçiçeği Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Kafkas dans gösterisi gerçekleşti.

Miniklerin dans gösterisinin ardından sahneye Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri çıktı. Gösterileri izlemeye gelen vatandaşlar dans şarkılarına eşlik ettiler. Miniklerden sonra sahneye Babaeski Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri tarafından Kırklareli yöresi halk oyunları gösterildi.23 Nisan'ı doya doya kutlayan minikler gönüllerince eğlendi. Halk oyunları gösterisinin akabinde sahneye Mimar Sinan İlkokulu öğrencileri tarafından "Sev Kardeşim" isimli bir dans gösterisi gerçekleşti.

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN GÖSTERİSİ DUYGULANDIRDI

Babaeski Gazi Osman Paşa İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan "Vatan Sağolsun" isimli müzikli gösteri sergilendi. İlkokul öğrencileri tarafından sergilenen bu gösteride savaşa giden askerlerin aileleriyle, sevdikleriyle vedalaşmaları gösterildi. Gösterinin devamında düşmanla muharebeye giren askerlerin cesurca savaşıp ülke için canını veren korkusuz askerler sahnelendi. Gösteriyi izleyen vatandaşlar duygusal anlar yaşadı. Gösteri İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

BULGARİSTAN'IN LYUBIMETS ŞEHRİ HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ

Babaeski'ye 23 Nisan kutlamaları için Bulgaristan'ın Lyubımets şehrinden gelen halk oyunları ekibi gösteride sahne aldı. Gösteri seyirciler tarafından çok beğenildi.

KIRKLARELİ İLİNDE HALK OYUNLARI YARIŞMASINDA 1'İNCİ OLAN EKİP FOLKLOR GÖSTERİSİ YAPTI

Kırklareli'nde Okullar Arası Halk Oyunları Yarışmasında 1'inci olan Babaeski Fatih İlkokulu Halk Oyunları ekibi 23 Nisan kutlamaları için sahnede folklor gösterisi yaptı.

Miniklerden Duygulandıran 23 Nisan Gösterisi

Miniklerden Duygulandıran 23 Nisan Gösterisi

Miniklerden Duygulandıran 23 Nisan Gösterisi

Miniklerden Duygulandıran 23 Nisan Gösterisi

Miniklerden Duygulandıran 23 Nisan Gösterisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim