• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Minikler Şiirlerini Lösemili Çocuklar İçin Okudu

Minikler Şiirlerini Lösemili Çocuklar İçin Okudu
Manisa'da bir ilkokulun 4'üncü sınıf öğrencileri, yıl içinde yazdıkları şiirleri kitap haline getirdi.

Manisa'da bir ilkokulun 4'üncü sınıf öğrencileri, yıl içinde yazdıkları şiirleri kitap haline getirdi. Kendi şiirlerini okudukları bir Şiir Gecesi düzenleyen minik öğrenciler geceden elde edecekleri gelirle 11 lösemi hastası çocuğun hayalini gerçekleştirecek.

Manisa'nın Yunus Emre ilçesinde bulunan 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu 4-A sınıfı öğrencileri öğretmenleri Nurten Gök eşliğinde "Nisan yağmurlarında damlalar" adıyla şiir dinletisi gerçekleştirdi. Şehzadeler ilçesindeki İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen şiir dinletisine Şehzadeler Kaymakamı ve öğrenci velisi İsmail Çorumluoğlu, İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Kuşçuoğlu, 23 Nisan İlkokulu Müdürü Arif Oruç, MÜSİAD Manisa Şubesi eski başkanı ve öğrenci velisi Abdullah Tekin ve veliler katıldı. Girişin ücretli olduğu etkinlikte elde edilen gelirle Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Onkoloji Servisinde yatan 11 lösemili çocuğun hayalleri gerçekleştirilecek.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Sınıf Öğretmeni Nurten Gök, şunları söyledi: "2014-2015 eğitim öğretim yılında üçüncü sınıf öğrencilerimizle sınıf içi etkinliklerimizde o kadar saf, sımsıcak, içten ve seviyelerinden beklenmedik şiirler ortaya çıktı ki, bu şiirlerin sayfalar arasında unutulmasına gönlüm razı olmadı. Çünkü bu şiirler minik yüreklerin sesiydi."

Öğrencileri yüreklendirmek ve onları yazmaya teşvik etmek açısından bu şiirleri kitap haline getirdiklerini anlatan Gök, şöyle konuştu: "Bu çalışmayı yapmanın bir başka sebebi de büyüyen insanın hızla doğallıktan uzaklaşıyor olmasıydı. Çocuklarımızdaki doğallığın hazırladığımız bu kitapta kalıcı olmasını istedim. Bu yıla ait hatıra bir çalışma olması bakımından da ayrı bir değer taşıyordu. Çalışmamızı gerçekleştirme yolunda adım atarken bize destek veren velilerime teşekkür ediyorum. 4. sınıfa geçtiğimizde öğrencilerimizin ismini oy çokluğu ile belirlediğimiz "Çorbada tuzumuz olsun" sosyal sorumluluk projemizi başlattık. Şiir dinletimiz projenin ilk etkinliği. Dinletimizin biletlerinden elde edilen gelirle Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Onkoloji Bölümünde tedavi gören 11 lösemili çocuğun çocukça isteklerini karşılayacağız. Onların gözünde mutluluk ışığını yakalayabileceksek ne mutlu öğrencilerimize, ne mutlu katkı sağlayan herkese."

Sınıf öğretmeni Gök'ün konuşmasının ardından 4/A sınıfı öğrencileri kendi yazdıkları ve "Nisan yağmurundan damlalar" isimli şiir kitabında yer alan şiirlerini lösemili çocuklar için velilerine okudu. Öğrenciler okuduğu şiirle hem yüreklere dokundu hem de lösemi hastası çocukların hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı oldu.

Minikler Şiirlerini Lösemili Çocuklar İçin Okudu

Minikler Şiirlerini Lösemili Çocuklar İçin Okudu

Minikler Şiirlerini Lösemili Çocuklar İçin Okudu

Minikler Şiirlerini Lösemili Çocuklar İçin Okudu

Minikler Şiirlerini Lösemili Çocuklar İçin Okudu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim