• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Minikler Robotlarını Yarıştırdı

Minikler Robotlarını Yarıştırdı
Minik çocuklar, Uludağ Üniversitesi'nde yapılan turnuvada kendilerinin tasarlayıp programladıkları robotları yarıştırırken, aynı zamanda çöp sorununa...

Minik çocuklar, Uludağ Üniversitesi'nde yapılan turnuvada kendilerinin tasarlayıp programladıkları robotları yarıştırırken, aynı zamanda çöp sorununa çözüm olarak hazırladıkları projeleri de jüri karşısında sundular.

80 ülkede düzenlenen First Lego Leauge etkinliğinin Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen Türkiye ayağına ilgi gün geçtikçe artıyor. Miniklerin yarıştığı etkinlikte, yerel turnuvaların Bursa ayağı ise Uludağ Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. 9-16 yaş arası çocukların yarıştığı turnuvalarda en az 4 en fazla 10 kişilik takımlar halinde yarışıldı. Takımlar, 4 aylık çalışmalarının sonunda "Çöp" temasıyla ilgili bir proje hazırladılar. Ayrıca minik mucitlerden oluşan takımlar bir de robot tasarlayıp programladı. Yine temayla ilgili oluşturulan masanın üzerine yerleştirilmiş görevleri robotlarıyla iki buçuk dakikada gerçekleştirmeye çalıştılar.

Yerel turnuvada dereceye giren takımlar İstanbul'daki ulusal turnuvaya girmeye hak kazanıyorlar. Ulusal turnuvaları kazananlar ise uluslararası turnuvalara Türkiye'yi temsil edecek. Turnuvalara bu sezon 40 ilden toplam 260 takım ve 2 bin 200 çocuk katıldı. Turnuvanın Bursa ayağında ise 7 ilden 30 takım ve 270 çocuk yarıştı.

Turnuvada asıl ön plana çıkanın değerler olduğunu ifade eden Bilim Kahramanları Derneği Genel Sekreteri Özlem Mutlu, "Bizler onların arkadaşça rekabet kurallarını ve bir takım olma becerisini sergilemesini bekliyoruz. Sadece ne yaptıkları değil ne yapacakları da önemli. Takımlar turnuva günü 4 ay boyunca bu çalışmaları yürütüyorlar. Turnuva günü de gelerek hem robotlarıyla görevleri yapmaya çalışıyorlar hem de jürinin karşısında projelerini sunuyorlar. 11 sezonda toplam 21 takımımız uluslararası turnuvalarda ödül aldılar. Patent başvurularımız oluyor. Bunun dışında önemli okullarda burs kazanan mezunlarımız var. çocuklar bu turnuvalara katılarak sistem becerilerini geliştiriyorlar, özgüven elde ediyorlar, takım çalışması becerilerini geliştiriyorlar. Ayrıca zaman kullanımı ve sunum becerileri de gelişiyor" diye konuştu.

Minikler Robotlarını Yarıştırdı

Minikler Robotlarını Yarıştırdı

Minikler Robotlarını Yarıştırdı

Minikler Robotlarını Yarıştırdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim