• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Minik Satranççılardan Kaymakam’a Satranç Takımı

Minik Satranççılardan Kaymakam’a Satranç Takımı
Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 81 ilden 2 bin 236 sporcunun katılımıyla düzenlenen Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonası...

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 81 ilden 2 bin 236 sporcunun katılımıyla düzenlenen Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonası için Manavgat'ta bulunan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü'yü ziyaret etti. Kaymakam Günlü'ye gerçekleştirilen ziyarette Satranç Federasyonu Yönetim kurulu üyesi Mustafa İmamoğlu'nun yanısıra Günlü'nün Manavgat'tan önceki görev yeri olan Turgutlu'dan Deha Satranç Kulübü sorumlusu Cihan Yıldırım, Fırat Salepci ve Kübra Işılmeşe ile Nehir Yazğan, Onur Bayhan ve Mesut Efe Meşe isimli minik sporcular hazır bulundu.

GERÇEK BİR SATRANÇ DOSTU

Ziyaretle ilgili olarak konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay Manavgat Kaymakamı Günlü'yü Turgutlu'dan tanıdıklarını belirterek, Turgutlu Kaymakamıyken satranca büyük destekler verdiğini hatırlattı. Manavgat'a kuvvetli bir açık satranç turnuvası yakışacağını söyleyen Gülkız Tülay, Manavgat'ta satranç parkı yapılması konusunda Kaymakam Günlü'den destek istedi. Federasyon başkanı Tülay;" Türkiye'de ilk olarak Yalova belediyesi ile ortaklaşa bir satranç parkı yaptık. Türkiye'de insanları kahve köşelerinden çıkartıp satranca yöneltmek istiyoruz. Avrupa da insanlar parklarda ve bahçelerde satranç oynayarak zamanlarını geçiriyor. Ülkemizde de artık bunu oturtmalıyız. Biz Manavgat'ta da satranç parkı yapmak istiyoruz ve sizden destek bekliyoruz. Açık bir satranç parkını Manavgat'a yerleştirmek istiyoruz"şeklinde konuştu.

SATRANÇ DOLAYISIYLA BİN KİŞİYİ AĞIRLIYORUZ

Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü ise Satranç Federasyonu'nun hey yıl sömestre tatili nedeniyle milli takım seçmeleri ve çeşitli turnuvaları Manavgat ta gerçekleştirdiğini söyledi. Manavgat'ta ikinci defa ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadıklarını söyleyen Kaymakam Günlü " 2 bin 230 sporcu, her yaş gurubundan 7 "den 77'ye sporcuyu ilçemizde misafir ediyoruz. Aynı zamanda bu sporcuların büyük bir bölümü küçük kardeşlerimiz. Onun için bir çoğu velisiyle yada yakınıyla birlikte geldi. Bu etkinlik dolayısıyla sanıyorum 6 binin üzerinde misafir ağırlıyoruz. Hakikaten satranç özellikli bir spor. İnşallah gençlerin iyi yetişmesine de vesile olacak bir spor.Bugünde federasyon başkanımız ekip arkadaşlarıyla birlikte bizi ziyarete geldiler. Bu ziyaretten dolayı çok mutlu olduk. İnşallah bundan sonrada satrançla ilgili çok daha değişik faaliyete ev sahipliği yapmaktan Manavgat olarak gurur duyacağız" diye konuştu.

SATRANÇ TAKIMI HEDİYE EDİLDİ

Ziyarette günün anısına Kaymakam Günlü'ye satranç takımı hediye edildi. Ayrıca Turgutlu'dan gelen minik sporcu ile Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü mini bir maç yaptı. Ziyaret daha sonra karşılıklı fikir alış verişi ile sona erdi .

Minik Satranççılardan Kaymakam’a Satranç Takımı

Minik Satranççılardan Kaymakam’a Satranç Takımı

Minik Satranççılardan Kaymakam’a Satranç Takımı

Minik Satranççılardan Kaymakam’a Satranç Takımı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim