• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Minik Çevreciler Ödüllerini Aldılar

Minik Çevreciler Ödüllerini Aldılar
Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen "Çevremizde Enerji Tasarrufu Nasıl Sağlanır" proje yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.

Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen "Çevremizde Enerji Tasarrufu Nasıl Sağlanır" proje yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Ergin Orbey Sahnesi'nde takdim edildi. Törene Makina Mühendisleri Odası Başkanı Hakan Ünal, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ejder Yurttaş, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kaya, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürol Bozkurt, yarışmaya katılan okul yöneticileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

60 MİLYON KİŞİ ÜLKESİNİ TERKEDİYOR

Tören öncesinde bir konuşma yapan Eskişehir Makina Mühendisleri Odası Başkanı Hakan Ünal, makina mühendisleri olarak Eskişehir'de okullarda öğrencilere enerjiyi nasıl daha verimli kullanılabileceği konusunda bilgilendirmeler yaptıklarını belirterek, aynı noktada fabrika ve iş yerlerinde de enerji verimliliği sağlanması noktasında neler yapılabileceği üzerinde de çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Enerji verimliliği konusunda gerekli olan bilincin ve bilginin henüz ilkokul çağlarında öğrencilere aşılanarak elde edilebileceğine vurgu yapan Ünal şunları söyledi:

"Enerji dünyada yaşayan herkesin doğal hakkıdır. Ve herkesin o kaynaktan eşit olarak yararlanma hakkı bulunuyor. Ancak dünyada enerji kaynaklarının sınırlı olmasından dolayı da şuan da 60 milyondan fazla insan enerji kaynaklarının yokluğundan ve bu alanda süren savaşlardan dolayı ülkelerini terk ediyorlar. Bizler, burada göreceli nispeten daha iyi koşullarda yaşıyoruz ama elimizdeki kaynakların kıymetini de iyi bilmeliyiz. İşte bu bilinç ve amaçla yapmış olduğumuz bu etkinlikte sizlerle duyduğumuz bu gururu ve mutluluğu yeniden sizlerle paylaşmak istiyoruz. Yarışmada dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi de kutluyorum."

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Konuşmanın ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Yarışmada ödül alan öğrenciler ise şunlar:

İLK OKULLAR

1. İrem Atmaca-75 Yıl Özel İdare İlkokulu -4/B (Resim) ödülünü Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hakan Ünal'dan aldı.

2. Harun Bozdağ - Adalet İlkokulu 3-C (Proje) ödülünü İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ejder Yurttaş'dan aldı.

3. Zeynep Sahra Özdemir - Ticaret Borsası İlkokulu 3- B (Resim) ödülünü Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kaya'dan aldı.

Mansiyon Özel Ödülü - Semih Arda Aşık - Ticaret Borsası İlkokulu 4-B (Resim)

Mansiyon Özel Ödülü (Şiir)- Efekan Uzun - Adalet İlkokulu 3-C (Şiir) ödüllerini Makina Mühendisleri Odası Şube Yönetim Kurulu Başkan Vekili Metin Uçkun'dan aldılar.

ORTA OKULLAR

1. Gamzenur Ersen - Dr. Halil Akkurt Orta Okulu -6/E (Resim) ödülünü, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürol Bozkurt'tan aldı.

2. Yusuf Yiğit Satır - Melahat Ünügür Orta Okulu -7- K (Afiş) ödülünü, Makina Mühendisleri Odası Şube Yönetim Kurulu Saymanı Neşet Aykanat'tan aldı.

3. Ömer Faruk Sağay - Dr. Halil Akkurt Orta Okulu -6/B (Resim) ödülünü Makina Mühendisleri Odası Şube Yönetim Kurulu üyesi Esra Turan'dan aldı.

Mansiyon Özel Ödülü - Eda Nur Kıray - Plevne Özel İdare Orta Okulu 5-B (Resim)

Mansiyon Özel Ödülü - Enes Osman Hoşgören - Melahat Ünügür Orta Okulu (Proje) ödüllerini Makina Mühendisleri Odası Şube Çevre ve Enerji Komisyonu Başkan Yardımcısı Ahmet Öngü'den aldılar.

Minik Çevreciler Ödüllerini Aldılar

Minik Çevreciler Ödüllerini Aldılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim