• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Mini Dünya Kupası'nın ikincisi KKTC'de yapılacak

Mini Dünya Kupası'nın ikincisi KKTC'de yapılacak
Yazarlar ve Sanatçılar Mini Dünya Kupası futbol organizasyonunun ikincisi Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 6 - 8 Mayıs tarihlerinde KKTC'de...

Yazarlar ve Sanatçılar Mini Dünya Kupası futbol organizasyonunun ikincisi Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 6 - 8 Mayıs tarihlerinde KKTC'de gerçekleştirilecek.

Türkiye Spor Yazarlar Derneği'nin Levent'teki tesislerinde Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Necdet Osam, gazeteci yazar Ahmet Çakır, Doğu Akdeniz Üniversitesi Halkla İlişkiler Müdürü Murat Aktuğralı ve ses sanatçısı Birol Namoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında organizasyonla ilgili bilgi verildi.

Organizasyona Türkiye'den Ayazma ile birlikte Almanya, İngiltere, Avusturya, Macaristan takımlarının yanı sıra KKTC ve Güney Kıbrıs'tan 1 takımın katılacak. Toplantıda ilk söz alan Ahmet Çakır, organizasyonun yapılmasında siyasi düşüncelerinin olmadığını belirterek, Kıbrıs Türklerinin dünya sporundan soyutlanması en ciddi sorunları olarak göründüğünü dile getirdi. Çakır, turnuva vesilesiyle bir adım atmanın ya da minicik bir fayda olacaksa mutlu olacaklarını kaydetti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Necdet Osam, futbolun üniversitelerinde yerinin bir başka olduğunu ifade ederek, "Bu bakımdan organizasyonun yapılmak üzere bize başvurulduğu zaman biz bu konuyu son derece olumlu karşıladık ve bu organizasyona ev sahipliği yapmak istedik. Bunun temelinde yatan sebeplerden biri de futbol sınırı olmayan bir spor ve bu sporun barışa katkı koyabilecek niteliklere sahip olduğuna inananlardan bir tanesiyim. Bu bakımdan Kıbrıs'taki durumun Kıbrıs'taki Türklerin uluslararası nitelikte sporculardan sanatçılardan soyutlanmasını başlatacağımız bu etkinlikle birlikte sanıyorum bir miktar dünyada ses getirecektir. Bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan son derece büyük bir keyif alıyoruz. 6-8 Mayıs tarihleri arasında güzel bir kardeşlik barış ve spor mesajı verebiliriz." dedi.

Ses sanatçısı Birol Namoğlu da emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için de güzel bir organizasyon olacağını düşünüyorum." dedi.

Toplantı, çekilen fotoğrafın ardından sona erdi.

Cihan

Mini Dünya Kupası'nın ikincisi KKTC'de yapılacak

Mini Dünya Kupası'nın ikincisi KKTC'de yapılacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim