• BIST 9881.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Milyonlara Ulaşan Sitede Dikkat Çeken İzban Kampanyası

Milyonlara Ulaşan Sitede Dikkat Çeken İzban Kampanyası
196 ülkede 70 milyondan fazla kullanıcısı olan change.org'da, İzmir Banliyö (İZBAN) ile ilgili kampanyalar dikkat çekiyor.

196 ülkede 70 milyondan fazla kullanıcısı olan change.org'da, İzmir Banliyö (İZBAN) ile ilgili kampanyalar dikkat çekiyor.

Hayvan hakları, insan hakları, doğa ve çevre sorunları, etnik bölücü, cinsiyetçi reklamlar gibi pek çok konuda imza kampanyalarıyla sorunları değiştirmeye odaklanan; imzaların binlere, hatta milyonlara ulaşmasıyla değişim sağlayan change.org'da, İZBAN ile ilgili imza kampanyaları da göze çarpıyor. İlk olarak İZBAN'ın sefer saatleri ile ilgili kampanya başlatılırken, daha sonra ülkedeki terör olaylarının artması üzerine İZBAN'daki güvenlik önlemlerinin artırılmasına yönelik kampanya oluşturuldu.

"SEFER SAATLERİ SIKLAŞTIRILSIN"

İzmirli bir vatandaş tarafından "İzmir'de metroyu kullanmak eziyete dönüştü. İZBAN seferleri işe geliş gidiş saatlerinde sıklaşsın" başlığı ile açılan kampanyada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da etiketlendi. Kampanyada, "Güzel şehrimizde İZBAN trenlerini kullanarak Aliağa ve çevresindeki sanayi bölgelerine işe gelen binlerce İzmirdaşımız var. Özellikle işe geliş ve çıkış saatlerinde 20 veya 25 dakika aralıklı olan İZBAN seferleri çok yetersiz kalıyor. İnsanlar kucak kucağa seyahat ediyor. Sabah işe gelecek kişi bineceği treni kaçırdığında soğuk İZBAN istasyonlarında minimum 20 dakika bekliyor. Sabahları son istasyon Menemen olan trenler birkaç durak daha devam edip Aliağa'ya ulaşsa ve iş çıkış saatlerinde sefer sıklaştırılıp aralıklar 10-15 dakikaya düşürülse problem çözülecek. Kuru bir bahane olarak TCDD hattını kullanan diğer trenleri göstermek yerine kurumlar arası bir koordinasyon yapılmalı ve çözüme odaklanılmalıdır. Örneğin diğer trenler yoğun işe geliş-gidişlerin olduğu 1 saatlik sürelerin dışında organize edilebilir. Yeni kent projelerini takdir ediyor fakat mevcut projelerin kente ve insana hizmet seviyesinin kontrol edilmesini ve gerektiğinde artırılmasını istiyoruz. Eğer hedef İzmir insanına hizmet ise bu sorun pekala çözülebilir. İnsana yakışır şekilde yolculuk etmek her İzmirlinin hakkıdır" denildi.

TERÖRE KARŞI GÜVENLİK KAMPANYASI

Change.org'da yine İzmirli bir vatandaşın açtığı kampanya ile ülkede artan terör olayları nedeniyle İZBAN'da güvenlik önlemlerinin artırılması istendi. Kampanyada, "Son günlerde özellikle büyükşehirlere yönelik terör tehditleri hepimizin malumu. Başta İzmir Metrosu ve otobüs garajındaki güvenliğin ne kadar yetersiz olduğunu hepimiz görüyoruz. Her gün binlerce insanın kullandığı İzmir'deki toplu taşıma mecralarında acilen ciddi güvenlik tedbirleri alınması gerekiyor. Siz de "evet doğru" diyorsanız, kendiniz, aileniz ve sevdikleriniz için bu kampanyayı imzalayın. Paylaşarak büyük kitlelere ulaşmasını sağlayın. Unutmayın, ne kadar imza o kadar hızlı sonuç. Kendim ve İzmir halkı adına sonsuz teşekkürler" ifadeleri kullanıldı.

Milyonlara Ulaşan Sitede Dikkat Çeken İzban Kampanyası

Milyonlara Ulaşan Sitede Dikkat Çeken İzban Kampanyası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim