• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 29 °C

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: “Terörün Kazanma Şansı Yok”

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: “Terörün Kazanma Şansı Yok”
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Sultanahmet'teki patlamayla ilgili olarak, "Terörle mücadelesini hukuk devletinin gereklerine uyaraktan yerine...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Sultanahmet'teki patlamayla ilgili olarak, "Terörle mücadelesini hukuk devletinin gereklerine uyaraktan yerine getirecektir. Ne olursa olsun terörün kazanma şansı yok" dedi.

Bakan İsmet Yılmaz, Gürün Eski Belediye Başkanı Coşkun Solak'ın cenaze törenine katılmak üzere karayolu ile Ankara'dan Sivas'ın Gürün ilçesine geldi. Ulu Cami'nde kılınan cenaze namazına Sivas Valisi Alim Barut, İl Özel İdaresi Genel Sekteri Salih Ayhan, Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Yılmaz, cenaze namazının ardından Solak'ın tabutunu bir süre omuzlarına taşıdı. Cenaze daha sonra ilçe mezarlığı defnedildi.

Bakan Yılmaz, cenaze namazının ardından bir süre önce trafik kazasında yaralanan Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi'yi evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ziyaretin ardından Sultanahmet'te meydana gelen patlamayla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yılmaz, "Terörü şiddetle kınıyorum. Terör hem hakkın hem de halkın laneti üzerine olaraktan daha da bulundukları çukurun dibine gireceklerdir. Terör çıkmaz sokaktır. Terörle masum insanları canını alaraktan bir netice alacağını düşünenler kendilerini aldatıyorlardır. Türkiye demokratik hukuk devleti içerisinde hiç kimseyi incitmeden kurallara riayet ederekten terörle mücadele ediyor. Bu mücadelesinin sonunda mutlaka başarıya ulaşacaktır. Ben ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır diliyorum" dedi.

"TERÖR KAYBETMEYE MAHKUM, TERÖRÜN GİRDİĞİ SOKAK ÇIKMAZ SOKAK"

"Şunu herkes bilsin aziz milletimizin gönlü ferah olsun terör hiçbir şekilde kazanamayacak ve demokratik hukuk mücadelesinde de Türkiye'yi bir adım geriye attıramayacaktır" diyen Yılmaz, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"İstiyorlar ki Türkiye bu terör mücadelesi içerisinde demokratik hukuk devleti içerisinde geri adım atsın. Türkiye bunu hiçbir zaman yapmayacaktır. Terörle mücadelesini hukuk devletinin gereklerine uyaraktan yerine getirecektir. Ne olursa olsun terörün kazanma şansı yok. Terör kaybetmeye mahkum ve terörün girdiği sokak çıkmaz sokak. Peki bu terörü yapanlar ne zaman çıkmaz sokak olarak anlayacaklar herhalde kendi kafalarını o çıkmaz sokağın duvarlarına vurdukları zaman. O günlerde uzak değildir. Aziz milletimizin başı sağ olsun."

Bakan Yılmaz, daha sonra karayolu ile Ankara'ya hareket etti.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: “Terörün Kazanma Şansı Yok”

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: “Terörün Kazanma Şansı Yok”

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: “Terörün Kazanma Şansı Yok”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim