• BIST 9916.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Milletvekilleri Muhtarlarla Biraraya Geldi

Milletvekilleri Muhtarlarla Biraraya Geldi
Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği tarafından organize edilen ev sahipliğini Altınşehir Mahalle Muhtarı Yaşar Tohumcu'nun yaptığı...

Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği tarafından organize edilen ev sahipliğini Altınşehir Mahalle Muhtarı Yaşar Tohumcu'nun yaptığı toplantıda TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Gürsoy muhtarlarla sohbet etti.

Adıyaman Milletvekillerinin özellikle 1 Kasım seçimleri sonrası birlik, beraberlik ve uyum içerisinde çalıştıklarını görmenin sevincini yaşadıklarını belirten Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Geylani Taş, "Milletvekillerimizin gerek Ankara'da gerekse de Adıyaman'da ilimiz valisi ve belediye başkanımızla uyumlu bir şekilde çalışmaları bizleri sevindirmektedir. Birlikten kuvvet doğar söylemiyle hareket eden sayın vekillerimiz ilimizin sorunlarıyla ilgili son aylarda hangi bakanlığı ziyaret ettilerse elleri boş dönmediler. Muhtarlar olarak bizlerde ilimizin, kendi mahallelerimizin sorunlarını her fırsatta sayın vekillerimize, belediye başkanımıza iletiyoruz" dedi.

Meclis çalışmalarının olmadığı her vakti Adıyaman'da geçirmeye gayret ettiklerini belirten TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise, "Her fırsatta şehrimizde olmaya, hemşehrilerimizle bir arada olmaya gayret ediyoruz. İlimizin, vatandaşlarımızın ne sorunları var, neler yapabiliriz çabası içerisinde oluyoruz. Adıyaman'ı hiçbir zaman boş bırakmadık. Çünkü bizler Adıyaman'dan Ankara'ya gittik, Ankara'dan Adıyaman'a gelmedik. Adıyaman'ı temsil etmek, Adıyaman Milletvekili olmak, Adıyamanlılara hizmet etmek bizim için büyük bir onurdur. Adıyaman insanı bizim olduğu gibi herkesin gönlünde her zaman farklı bir yerdedir.

Çünkü tarihi boyunca teröre prim vermemiş, devletine ve milletine bağlı, hiçbir zaman terör örgütünü barındırmamış bütün oynana oyunlara rağmen, bütün fitneye rağmen Adıyaman halkı her zaman birliğini, dirliğini muhafaza etmiştir. Dolayısıyla bu güzel insanlara hizmet etmek onların duasını almak büyük bir onurdur. Bu vesileyle ben bütün Adıyamanlı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Muhtarlarımızın da bizlerin yanında ayrı bir değeri vardır. Sayın Cumhurbaşkanımız da muhtarlarımıza çok önem veriyor ve son torba yasasında muhtarlarımız için çok güzel iyileştirmeler yapıldı. Köyler ve mahalleler demokrasinin kılcal damarlarıdır, en küçük yerleşim birimleridir ve muhtarlarımızda bana göre kendi mahallesinin seçilmiş birer belediye başkanı gibidir. Sayın belediye başkanımızda muhtarlarımızla uyum içerisinde çalıyor ve hep birlikte millete hizmet etmeye devam edeceğiz. Hepimizin ortak noktası milletimize hizmet etmek, onların hayır duasını alabilmektir. Bu konuda değerli muhtarlarımızın özverili çalışmalarını, gayretlerini görüyoruz. Bizlerde üstümüze düşeni her zaman yapmaya gayret ettik bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Rabbim çıktığımız bu yolda bizleri mahcup etmesin, bizleri muvaffak eylesin. Daha aydınlık bir Türkiye için yolumuza devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi

Muhtarları çok önemsediklerini ve her zaman fırsatta bir araya gelmeye çalıştıklarını belirten AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, "Muhtarlarımızda bizler gibi seçilmiş kişilerdir. Hepimizin ortak noktası doğup büyüdüğümüz şehrimize hizmet etmektir. Bu bakımdan muhtarlarımız bizlerin eli, kolu ve gözü konumundalar. Her fırsatta bir araya gelip vatandaşlarımızdan gelen ve mahallelerinde yaşanan sorunlar konusunda istişare ediyoruz, yerelde çözülecek konuları burada çözmeye, yerelde olmayan konuları ise Ankara'da milletvekili arkadaşlarımızla birlikte çözmeye çalışıyoruz. Bugünde değerli muhtarlarımızla bir araya gelip, gerek ilimizle ilgili gerekse de ülke gündemiyle ilgili önemli konularda istişarelerde bulunduk. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın" ifadelerini kullandı.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu is yaptığı konuşmada, "Demokrasimizin bel kemiği, ilk basamağı ilimizin birlik beraberliğimizin ve huzurun sembolü olan muhtarlarımızla bir aradayız. Zaman zaman muhtarlarımızla bir araya gelip onların sorunlarını dinliyoruz. İlimizin sorunlarının yanı sıra ülkemizde yaşanan sorunlarda var ve bugün o sorunlar konusunda da istişare ettik. Muhtarlarımızın hepsi bizim için birbirinden değerlidir. Adıyaman'da sorunların giderilmesinde, insanların yaşamlarının kolaylaştırılmasında çok önemli bir rol üstlenmekteler. Bizde muhtarlarımızı belediyede mahallelinin temsilcisi, mahallede de belediyenin bir temsilcisi gibi görüyoruz. Muhtarlarımız bugüne kadar bizleri hiç yanıltmadılar, hep doğru şeyler yapmamıza katkı sundular. Adıyaman'da birlik ve beraberliği sağladığımız gibi ülkemizde de birlik ve beraberliği nasıl sağlarız, buradaki huzur ve barış ortamını ülkeye nasıl yayabiliriz diye istişare ediyoruz. Allah kentimizde yakalamış olduğumuz huzuru, barışı ve kardeşliği bozmasın, yakalamış olduğumuz bu güzelliğin ülkemizin dört yanına yayılmasını sağlasın inşallah" dedi.

Ortak çabalarının kente ve vatandaşlara daha güzel hizmetler yapmak olduğunu vurgulayan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Gürsoy, "Muhtarlara elimizden gelen değeri veriyoruz. Allah razı olsun muhtarlarımızda ilimiz için, kendi mahalleleri için ellerinden geleni yapıyorlar. Muhtarlarımızla her fırsatta bir araya gelip onlarla istişarelerde bulunuyoruz. Hepimizin ortak çabası kentimize, hemşehrilerimize daha güzel hizmetler yapmaktır. Bugün muhtarlarımız gerek ilimizle ilgili, gerekse de kendi mahalleleriyle ilgili sorunları ilettiler. İlimiz milletvekilleri ve sayın belediye başkanımız bu sorunları not aldılar, bazılarını aynı anda ilgili kurumları arayıp ilettiler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği tarafından başarılı çalışmalarından dolayı TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'a, AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat'a ve Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'ya birer plaket takdim edildi.

Milletvekilleri Muhtarlarla Biraraya Geldi

Milletvekilleri Muhtarlarla Biraraya Geldi

Milletvekilleri Muhtarlarla Biraraya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim