• BIST 8904.8
  • Altın 2240.205
  • Dolar 32.3363
  • Euro 35.099
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Milletvekili Yılmaztekin TBMM Genel kurulunda konuştu

Milletvekili Yılmaztekin TBMM Genel kurulunda konuştu
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Av. Kemalettin Yılmaztekin, "Yeryüzünde herkes korkutulup sindirilse de, Kudüs'ü kaderine terk etse de Türkiye Kudüs'e sahip...

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Av. Kemalettin Yılmaztekin, "Yeryüzünde herkes korkutulup sindirilse de, Kudüs'ü kaderine terk etse de Türkiye Kudüs'e sahip çıkmaktan vazgeçmeyecektir. Bu bizim tarihimize borcumuzdur, liderimizin ve bizim borcumuzdur" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, 2018 yılı bütçe kanunu tasarısı görüşmelerinin 39. oturumunda İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi üzerine söz alan Av. Kemalettin Yılmaztekin, terör örgütleri ile Kudüs meselesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Her sene bütçe görüşmelerinde büyük tartışmalar eşliğinde felaket senaryoları yazıldığını hatırlatan Milletvekili Yılmaztekin, "Aradan geçen 15 yıl bütçe yapma konusunda bizim ehil olduğumuz gerçeğini defalarca teyit etmiştir. Milli Gelir 15 yılda 236 milyar dolardan 863 milyar dolara yükselerek yaklaşık 4 kat arttı. Türkiye üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 oranında büyüyerek Çin, Singapur, Hindistan gibi önemli ülkeleri geride bırakıp dünya birincisi olmuştur. Bu adeta malumun ilanı niteliğindedir" şeklinde konuştu.

"Şanlıurfalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum"

Milletvekili Yılmaztekin, konuşmasında, seçim bölgesi Şanlıurfa'nın referandum başarısını da hatırlattı.

Yılmaztekin, 16 Nisan'da gerçekleştirilen referandum ile bir üst lige çıkma kararlılığını gösteren Türkiye'nin artık 2023, hatta 2071 hedeflerine emin adımlarla koşan ve gelecek kaygısı taşımayan bir ülke olduğunu dile getirdi.

Milletvekili Yılmaztekin, hemşehrilerine bir kez daha teşekkür ettiği konuşmasında, "Temsilcisi olmaktan her daim onur ve şeref duyduğum memleketim Şanlıurfa'nın yüzde 71 evet oyuyla, Harran ilçemizin de yüzde 97 evet oyuyla Türkiye birincisi, Akçakale ilçemizin ise yüzde 95.23 evet oyuyla Türkiye üçüncüsü olduğunu burada iftiharla hatırlatmak isterim. Güçlü ve büyük Türkiye için verdikleri anlamlı destekten dolayı bütün hemşehrilerime bir kez daha şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Meydan okudu

Şer odaklarına adeta meydan okuyan Yılmaztekin, "Emperyal ağababaları Türkiye'ye, içerde FETÖ ve PKK, dışarıda DEAŞ terör örgütüyle uğraşan ve enerjisini buna harcayan bir ülke rolü biçmiştir. Biz bu rolü elimizin tersiyle itip, bu ahlaksız kukla terör örgütlerini esfeline gömüp, bizzat teröristin ağabeyi rolündeki terörist devletlerle muhatabız artık. Allah'ın izniyle bunların hepsinin üstesinden gelecek güce de kararlılığa da sahibiz. İnanmadık, unutmadık ve unutmayacağız. Çünkü bu millet; 17-25 Aralık FETÖ darbesine inanmadı ki bunun devamı niteliğindeki Amerika'daki Zarrab şarlatanı üzerinden kurulan o kumpasa inansın. Bu millet, Şanlıurfa sınırının yanı başındaki Tel Abyad ve benzeri yerlerdeki sözde savaşlarla, DAEŞ'lı teröristlerin, 20 kişilik PYD'li teröristlere koskocaman şehirlerin anahtar teslimi verme tiyatrolarını hiçbir zaman unutmadı" ifadelerine yer verdi.

"Kudüs Yahudilerindir diyenleri unutmadık"

"Başkanlık sistemini kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" diyen parti başkanları olduğunu ve milletin bunlara inanmayıp unutmadığını ifade eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Av. Kemalettin Yılmaztekin, "Birlikte iyi salladık diyerek kol kola girenleri hakikaten bu millet iyi salladı. Bunu da unutmadı. 11 Eylül saldırılarının ardından, "Bundan sonra savaş Müslümanlar arasında olmalıdır" diyen Kissinger'leri unutmadık, unutmayacağız. Güneydoğu'dan toprak satıp borçlarımızı ödeyelim diyen gezi çapulcusu bir iş adamını da unutmadık. "Kudüs Yahudilerindir, İsrail başkentidir" diyen parti başkanlarını belleğimize kazıdık. Türkiye'de darbe ve işgal girişiminde tutuklanan generaller için "müttefikimizdir" diyenleri unutmadık, gününü bekliyoruz. 7 Haziran'da Sayın Cumhurbaşkanımız için "Bin yılın Selahaddin Eyyubi'si son metroda durduruldu" manşeti atanları da unutmadık" sözcüklerini kullandı.

"Bizden habersiz uçan kuş leş olacaktır"

"Bu millet dünya nizamına, "Devlet ebed müddet" felsefesini getiren bir millettir" diyen Av. Kemalettin Yılmaztekin, Şeyh Edebali hazretlerinin Devleti Ali'nin kurucusu Osman Gazi'ye söylediği "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözü ile "Ya devlet başa ya kuzgun leşe" sözlerini anımsatarak, "Devlet mühimdir. Cennet mekan Sultan Abdülhamit Han'ın yüzyılın ötesinden seslenişi ve bizlere öğüdüyle "bu devlet bin kılıç darbesiyle kuruldu, bir kılıç darbesiyle yıkılmaz." Bu topraklara kök saldık, öldürmekle bitmeyiz. Biz bu toprakları kanla suladık. Bizden olmayana ektirmeyiz. Bu gökyüzü bizimdir. Bizden habersiz uçan kuş leş olacaktır. Devlet hakimdir, bizler evvel Allah her hainin hakkından geliriz. Bunun için Türkiye her daim var olmalıdır. Çünkü devletim, milletim, vatanım ve bayrağım umuttur mazluma. Tıpkı eski ilk kıblemiz El Aksa gibi. Mukaddesimiz Kudüs'ün beklediği gibi bir umuttur Türkiye. Yeryüzünde herkes korkutulup sindirilse de Kudüs'ü kaderine terk etse de Türkiye Kudüs'e sahip çıkmaktan vazgeçmeyecektir. Bu bizim tarihime borcumuzdur. Liderimizin ve bizim borcumuzdur" sözlerine yer verdi.

"Ümmet Kudüs için ebabilleri beklemeyecek"

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ümmetin Kudüs'ün korunması ve Allah'ın adının anılması için ebabilleri beklemeyeceğini" vurgulayan Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, "Öyle bir lider düşünün ki, siyasi hayatı boyunca milleti adına öfkelenen, ülkesi için kükreyen Türkiye'nin hasımlarına karşı şedid, milletine karşı kucaklayıcı. Egemen güçlere, sermaye ve medyaya karşı denge hesapları yapmayan, bunların karşısında ellerini ovuşturmayan. Benim için sizler için milleti için gövdesini taşın altına koyan. Hepimiz adına kavga veren, canını ortaya koyan. Her türlü ahlaksız ihanet dolu saldırılara karşı susmayan, herkes susarken konuşan, herkes sinerken haykıran, umutların tükendiği zannedilen zamanlarda, hüzünlü anlarda bir özgüven abidesi olarak milletinin önünde yürüyen bir liderden bahsediyoruz, hamdolsun Recep Tayyip Erdoğan" diye konuştu.

Milletvekili Yılmaztekin, sözlerini "2018 bütçesinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyor, genel kurulu saygıyla selamlıyorum" diyerek tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim