• BIST 9883.9
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Milletvekili Nurettin Yaşar’dan Terör Olayları Değerlendirmesi

Milletvekili Nurettin Yaşar’dan Terör Olayları Değerlendirmesi
AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, bölgede sürdürülen terör operasyonlarından Kürt vatandaşların memnun olduğunu söyledi.

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, bölgede sürdürülen terör operasyonlarından Kürt vatandaşların memnun olduğunu söyledi.

Hekimhan ilçesi ziyaretinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Türk, Kürt ayrımının olmadığını ifade ederek, "Çok şükür bu sorunları aştık memlekette. Biz Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle halk olarak sorunumuz yok. Yıllardır yapılmak istenen şey o duygusal kopuşu sağlamak, haklar arasında bir ayrışmayı sağlamak. Buna da çok şükür bu milletin mayası müsaade etmiyor" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada Kürt olduğunun haykırmasının nedeninin de bu olduğunu belirten Yaşar, "Kürtlük tekelinin onlarda olmadığı vurgulanmak istedim" ifadelerini kullandı.

Şu an Türkiye'nin doğusunda bir operasyon sürdürüldüğünü belirten Yaşar konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kafası karıştırılanlar, cepheye sürülen çocuklar bizim çocuklarımız. Bu PKK'lı da olsa bizim çocuğumuz, Hizbullahçıda olsa bizim çocuğumuz, sağda solda olsa bizim çocuğumuzdur. Sonuçta cenaze bizim kapımıza geliyor kim giderse gitsin bizim insanımızla bizim evladımızla bizi vuruyorlar. Yapılan bu, bunu da önleyemedik, engelleyemedik. Geçmişte devlet içindeki bazı unsurlarda bunlara zemin hazırladı. Yani PKK ile işbirliği yapanlar oldu, bazı projeler geliştirenler oldu, işin hikayesi karışık ama bugün inşallah bu işi de çözersek ki çözülür Türkiye'de ortalığı karıştıran unsurlar yavaş yavaş bertaraf edildi. Devlet içinde yapılar bertaraf edildi, işte paralel yapı bertaraf edildi ediliyor, Gezi diye ortalığa çıkanlar bertaraf edildi, başka odaklar bertaraf edildi. Şimdi hepsi PKK'da birleşmiş, yani aklımıza gelemeyecek dindarı, sağcısı, solcusu, Türkü, Kürdü onlara birde Türkleşeceğiz diye toplam Türkiye genelindeki oyu bile 3-5 bini geçmeyen adamları monte ettiler. Onlarla beraber ortalığı karıştırıyorlar ancak bu da fazla sürmez."

Bu tür grupların, Orta Doğu'da yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye'yi bölmek istediğine işaret eden Yaşar, terörün bitirilmesi için tüm kararlılıkla mücadele devam edileceğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim