• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı: Eti Maden İşletmeleri’nin merkezi Emet’te olmalı

Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı: Eti Maden İşletmeleri’nin merkezi Emet’te olmalı
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre ve İçişleri Komisyonu üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, "Eti Maden İşletmeleri'nin...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre ve İçişleri Komisyonu üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, "Eti Maden İşletmeleri'nin merkezi Emet'te olmalı. Bu konuyla ilgili talebimizi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza ilettik" dedi.

AK Parti Emet İlçe Başkanlığının Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Nazlı, Bor diyarı Emet ilçesine ayrı bir önem verdiklerini ifade etti.

Nazlı, "Afyon'da yapılan AK Parti İstişare Toplantısı'nda bizzat Cumhurbaşkanımıza bor madenleri konusunda 3 talebimizi içeren dosya sunduk. Bu dosyaların takibini tüm vekillerimizle beraber yapıyoruz. Emet Kütahya içerisinde nüfus yoğunluğuna göre en büyük desteği veren ilçemizdir. Bundan sonra Emet ile ilgili yatırım ve projeler katlanarak devam edecek. Geçtiğimiz günlerde bir STK başkanının Ankara'dan baktığımda Kütahya'da yapılan bir çalışma göremiyorum demesini kınıyorum. Bilgi sahibi olmadan yapılan açıklamalar birliğimize, beraberliğimize zarar veriyor. Bu açıklamayı yapan arkadaş, acaba Kütahya'da bizim dönemimizde sadece Emet ilçemize sülfürik asit yatırımın 1 milyar TL" nin üzerinde olduğunu biliyormu. Emet ilçemizin girişinde bulunan devasa tesislerin bizim dönemimizde yapıldığını, eskiden sadece 1 kepçe ve bant olduğunu şimdi 2 bin kişiden fazla istihdam sağlandığını ve 2. tesis için çalışmaların devam ettiğini biliyormu. Diğer ilçelerimize yapılan yatırımları interneti açıp bakıp görmüyor mu?. Dolayısıyla sosyal medyada asılsız paylaşım yapanlara, algı oluşturmaya çalışanlara fırsat vermeyin. AK Parti döneminde Kütahya'ya yapılan sayısız yatırımı onlara anlatmaktan bıkmayın. Emet için bir diğer talebimiz, Türkiye Taş Kömürü merkezi Zonguldak'ta, Çay-Kur'un merkezi Rize'de, peki Eti Maden İşletmeleri'nin merkezi, yani Genel Müdürlüğü neden Ankara'da?. Eti Maden'in merkezi Emet'te olmalı. Cumhurbaşkanımız ve Enerji Bakanımızdan bu konuda talebimiz oldu. Yollar konusunda özellikle sülfürik asit sevkiyatından dolayı Ulaştırma Baknlığımızın yanı sıra, Enerji Bakanlığımıza ayrı bir başvurumuz oldu. Ekonomik açıdan konunun ne kadar acil olduğunu aktardık. İnşallah 2018 yılı bu bölge için çok güzel olacak. Cevizdere Şehitlerinin torunlarına hizmet etmek bizim için bir onurdur. Bundan sonra Emet ve Hisarcık sorunları için daha çok gayret göstereceğiz. Bor rezervlerinde işleme oranımız çok düşük. Bunu arttırmak için Enerji Bakanlığımızla çalışmalarımız var. Bunlarda yakın zamanda sonuçlanacak" ifadelerini kullandı. (YD-EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim