• BIST 9774.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Milletvekili Külünk, Başkan Polat’ı Ziyaret Etti

Milletvekili Külünk, Başkan Polat’ı Ziyaret Etti
"Yeni Anayasa ve Başkanlık Sürecindeki Terörün Hedefi" konulu konferansa katılmak üzere geldiği Malatya'da çeşitli ziyaretlerde bulunan AK Parti İstanbul...

"Yeni Anayasa ve Başkanlık Sürecindeki Terörün Hedefi" konulu konferansa katılmak üzere geldiği Malatya'da çeşitli ziyaretlerde bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Okudan ve MTTB Malatya Şube Başkanlığı Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları da hazır bulundu. Polat, Külünk'ün çok tecrübeli ve deneyimli bir siyasetçi olduğunu ifade etti. Rutin belediyecilik hizmetleri yapmanın asli görevleri olduğunu belirten Polat, "Bu hizmetleri halkımıza ulaştırmayı bir marifet olarak görüp, anlatmaya gerek olmadığını sürekli dile getirmekteyiz. Belediye olarak bu hizmetlerimizi halkımıza kaliteli ve üst seviyede ulaştırmak için sürekli çalışıyoruz. Farklı hizmet anlayışımızı ortaya koymak adına sosyal, kültürel ve çevresel hizmetlerimize daha fazla ağırlık vermekteyiz" diye konuştu. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise çok sevdiği ve değer verdiği Hacı Uğur Polat'ın Yeşilyurt Belediye Başkanı olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Külünk, "Şehirden çıkıp Yeşilyurt ilçesine geldiğimde farklı duygular içerisine girdim ve çok mutlu oldum. Kendisini çok yakından tanıdığım için aklı ve ruhu ile bu topraklara sadakatiyle bağlı bir kardeşimdir. İnsan odaklı, faziletli ve çevreye saygılı bir hizmet anlayışı ortaya koyarak, şehrin inşasına ruh katacağına yürekten inanıyorum. Beylerderesi'ni görünce daha büyük bir heyecan duydum. Anadolu'da bu özellikte yerler çok. Bu yerleşim alanlarını korumak, daha başarılı olmak mecburiyetindeyiz, doğa Cenabı-ı Allah'ın bize emanetidir, bizim nefes alma yerimizdir. Beylerderesi'nin de Yeşilyurt Belediyesi sınırları içinde yer alması belediyenin yerel yöneticilik mantalitesiyle Türkiye'de çok öne sıçrayacak işleri yapmasına vesile olacaktır" dedi. Türkiye'nin yönetim mekanizmasında değişiklik yapılmasının zorunlu hale geldiğine vurgu yapan Külünk,"Ankara'nın yollarını aşındıran bir anlayıştan kurtulup, problemlerin tamamına yakını yerinde başlayıp yerinde çözülmesi gerekiyor. Ankara'nın denetim, yönlendirme ve sahiplenme vazifesini yaptığı bir yönetim anlayışına geçmemiz gerekiyor. Bu olmaz ise sürekli Ankara'dan planlanan, koordine edilen, oturduğu masa başından Anadolu'nun her tarafına yetişmeye çalışan bir anlayışla bu işlerin olması mümkün değildir. Biz büyük bir devlet ve büyük bir milletiz, sorumluluklarımız sadece Yeşilyurt kadar değil, sorumluluklarımız cihan kadardır. Ankara'nın artık cihana yönelik akıl üretme merkezi hüviyetine ulaştırmamız lazım. İçeride siyasi, iktisadi ve güvenlik doktrinleri açısından insanın refahı ve mutluluğunu esas alan bir huzur devleti, dışarıda ise dünyada olup biten gelişmeleri refleks geliştirmek için ağırlık merkezinin inşa ettiği bir yönetim anlayışına geçmemiz şart oldu. Hala Yeşilyurt ilçesindeki bir okulun camı ve çerçevesi için Ankara'ya gidiyor olmak, çok üzücüdür" şeklinde konuştu.

Türkiye'de son yıllarda tartışılan başkanlık sistemi üzerine düşüncelerini açıklayan Külünk, Türkiye'nin yönetim anlamında sistem değişikliğine gitmesinin zorunluluk olduğunu belirtti. Külünk, "Türkiye'nin bekası için sistem değişikliği şarttır. Dünyadaki ve bölgedeki gelişmeler bizi bu değişimi yaşamaya zorunlu hale ulaştırmıştır. Bu coğrafyada barışı Türkler, Kürtler ve Araplar birlikte kuracaklardır. Bu konuda öncülük görevi Türklere düşmüştür. Tarihin birikimleri ve de insanlık tarihindeki değişik evreler bugüne taşındığında bunu emretmektedir. Türkler bunun farkında olmalıdır, tabii ki Kürtler ve Araplarda bunun farkında olmalıdır. Geldiğimiz bu durum biyolojik üstünlük aracı değildir, bu birikim meselesidir. Cenabı Allah herkese imkanlar veriyor bu sürece baktığımız zaman Türkler bu süreci Kürtlerle birlikte başaracaktır. Kürtlerden kastım bizim toprak parçamızdaki Kürt kardeşlerimizden bahsetmiyorum, Kürtler diyorum" ifadelerini kullandı.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜ KÜRTLERDEN AYIRMAK LAZIM"

Tarihin üç kritik kavşağı olduğunu söyleyen Külünk, Türklerin bu üç kritik kavşağı Kürtlerle ittifak yaparak aştığını ifade etti. Külünk, "Terör örgütünü Kürtlerden ayırarak bunu ifade ediyorum. Birinci kavşak Anadolu kapılarının İslam'a ve Müslümanlara açılması ve Alparslan'ın Kürtlerle ittifak yapmasıdır. İkinci kavşak doğunun ve batının devleti olduğumuz Çaldıran Seferi ve ardından Yavuz Sultan Selim'in Kürt beyleriyle birlikte yaptığı Amasya ittifakadır. Üçüncü kavşak ise Çanakkale ve Cumhuriyet'tir. Bu üç kavşakta da Kürt kardeşlerimiz Türklerin hep yanında olmuştur. Üç kavşağın sonuçlarına baktığımız zaman da, bu coğrafyanın doğal hayatının neyi emrettiğini görürüz. Tarihimizde yaşanan bu önemli olayları iyi anlayarak hepimizin oturup sakince bu tarihsel ittifakın 21.inci yüzyılda hangi anlayışta yeniden inşa edilmesi gerekliliğini konuşmak mecburiyetindeyiz ve bunu kompleksiz yapmalıyız. Bunun bir sonraki adımı da Arap kardeşlerimizle yapacağımız ittifakımızdır. Bu coğrafyada adalet, demokrasi ve zenginlik bağlamında her şeyi yeni başından düşünmek zorundayız" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Yeşilyurt Belediyesi Şeref Defteri imzalayan Külünk'e, Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat elif-vav tablosu ile kayısı paketi hediye etti.

Milletvekili Külünk, Başkan Polat’ı Ziyaret Etti

Milletvekili Külünk, Başkan Polat’ı Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim