• BIST 10247.75
  • Altın 2395.162
  • Dolar 32.2695
  • Euro 34.6233
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 19 °C

Milletvekili Hürriyet, Genç Avukatlarla Bir Araya Geldi

Milletvekili Hürriyet, Genç Avukatlarla Bir Araya Geldi
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe ve genç avukatlarla bir araya geldi

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe ve genç avukatlarla bir araya geldi

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, geçtiğimiz günlerde Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe, Kocaeli Barosu Genç Avukatlar Meclis Başkanı Selman Yaray, Başkan Yardımcısı Banu Canayakın, Meclis Sekreteri Fatih Üstünay, Av. Mehmet Çakır, Sibel Aktürk, Duygu Yürük ve Oğuz Saka ile bir araya gelerek avukatların yaşadıkları sıkıntıları konuştu.

Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe ve genç avukatlarla bir araya gelen CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, mesleğe yeni başlayan genç avukatların iş hayatındaki problemleri ve çözüm konularının yanı sıra önümüzdeki günlerde mecliste görüşülmesi muhtemel avukatlık yasa tasarısını da meslektaşlarına anlattı. Ankara'da meslektaşlarının sesi olmak için çalıştığını belirten Milletvekili Hürriyet, kontrolsüz açılan çok sayıda hukuk fakültesi nedeniyle avukat sayısının hızlı arttığını belirtti. Hürriyet, "Çok sayıda avukat yetişmesine rağmen, iş alanları aynı oranda büyümüyor. Başka alanlarda da avukatlara iş alanı oluşturmak gerekiyor" dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, hukukta yüzde 18 oranında KDV ödendiğine de dikkat çekerek adaletin lüks olmadığını ve her kesimden vatandaşın adaletten yararlanma ihtiyacının olduğunu belirtti. Sözlerine devam eden Hürriyet, "Sonuçta vergiyi vatandaş ödüyor. Avukat davayı vatandaş adına açıyor. Adaletin temel bir hak ve vatandaşın adalete erişme hakkı olmasına rağmen yüksek vergi ödemesi adil değil. Ekmek nasılsa adalet de öyledir. CMK ücretleri de çok düşük. Ceza Muhakemesi Kanunu'ndaki müdafilik maddesi zorunlu ve aynı zamanda bir hak olmasına rağmen yüzde 18 KDV ve yüzde 20 stopaj kesintisi adil değil. İşçi avukatlar hakkındaki yasal düzenlemeler yetersiz. Düzenlemeler net değil. Genç işçi avukatların hukuki niteliği net değil" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim