• BIST 9881.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

"Milletin şerefini ayakta tutacağız"

VI. Büyükelçiler Konferansı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Şerefsizler ne yaparsa yapsınlar milletin şerefini ayakta tutacağız." dedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara JW Marriott Otelde düzenlenen VI. Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla verdiği yemekte, dışişleri camiasının görünen ve görünmez bütün fertleriyle büyük bir aile olduğunu söyledi.
 
"ŞEREFSİZLER NE YAPARSA YAPSINLAR BU MİLLETİN ŞEREFİNİ AYAKTA TUTACAĞIZ"
 
Davutoğlu, "Dışişleri camiası bu toprağın altında ebediyete intikal etmiş şehitlerimizle birlikte anılırlar. Şehitlerimizin maneviyatı hep bize ışık olacaktır. (Eski Paris Büyükelçisi) Tahsin Beyin hep hayatı boyu kullandığı sözü ben de tekrar ederek ifade ediyorum. Şerefsizler ne yaparsa yapsınlar bu milletin şerefini ayakta tutacağız" diye konuştu.
 
"AZİZ BAYRAĞI DÜNYANIN HER YERİNDE DALGALANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
 
Şehitlerden alınan emaneti ebediyete kadar nesilde nesle devredeceklerini vurgulayan Davutoğlu, "Kimden hangi cihetten, hangi sebeple gelirse gelsin, üstümüze hangi yöntemlerle yürürlerse yürüsünler, bu aziz bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandırmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.En kıdemli Dışişleri Bakanlığı çalışanı olarak bir konuşma yapan eski ParisBüyükelçisi Tahsin Burcuoğlu ise bakanlık bünyesinde 41 yıl geçirdiğini belirterek şunları söyledi:
 
"BİRLİKTE SEVİNDİK ŞEREFSİZLER KARŞISINDA BİRLİKTE ÖFKELENDİK"
 
"Bu 41 yılda devre arkadaşlarımızla birlikte sadece Dışişleri Bakanlığımızın değil ülkemizin, bölgemizin ve dünyanın seyrine tanıklık ettik. Ülkemizin çok güzel günlerini de sıkıntılı dönemlerini de birlikte yaşadık. Birlikte Sevindik, şerefsizler karşısında birlikte öfkelendik. Ulusumuzun ülkemizin gücüne hep inandık. Zor günlerde karamsarlığa, yeise kapılmadık. İleriye hep ümitle cesaretle kararlılıkla baktık."Bakan Davutoğlu, yemekte, eski İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu'na plaket takdim etti.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim