• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

MHP’li Öztürk’ten Kerkük açıklaması

MHP’li Öztürk’ten Kerkük açıklaması
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, "Haksızlığa başkaldırışın vücut bulmuş hali ve asalet timsali Aziz Türkmen kardeşlerimizin...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, "Haksızlığa başkaldırışın vücut bulmuş hali ve asalet timsali Aziz Türkmen kardeşlerimizin her biri,haklı mücadelesin de,yüksek ahlak ve cesaret sembolüdür. Türkiye Cumhuriyeti, 80 milyon vatandaşı ile gözünü dahi kırpmadan daima Kerkük'ün yanında olmaya ant içmiştir" dedi.

MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin yapmayı planladığı bağımsızlık referandumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Referandumun Türkiye'nin kırmızı çizgilerini ihlal ettiğini söyleyen Öztürk, "28 Mart 2017 günü, Kerkük Vilayet Meclisi kararıyla, Irak bayrağı yanına, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) sözde bayrağının da asılma kararı, yersiz ve hadsiz bir karardır. Bu karar sonrasında, ülkemize ziyarete gelen peşmerge başının, sözde bayrağının, Ankara'da göndere çekilmesi niyetlenilen haince planların vahametini gözler önüne sermektedir. Bunun ardından, adeta Kerkük'ü peşkeş çekecek kadar ileri çirkin bir siyasi oyun oynanmaya başlanmış, oradaki Türk milletinin kararı yok sayılarak, referandum kararı alınmış, kısaca bekamıza doğrudan el sürmek istenmiştir" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak sınırındaki askeri varlığının Kerkük'e bir mesaj verdiğini söyleyen Öztürk, "Kerkük Türk'tür. Sonsuza dek ise Türk kalacaktır. Türk'ün öz yurdu, öz vatanıdır. Orada ki soydaşlarımız, çilekeş ve ızdıraplı hayatları ile yurtlarını terk etmeyecek kadar asil bir milletin evlatlarıdır. Kerkük can parçamız,göz bebeğimiz ve zulme direnişin en güçlü diğer adıdır. Haksızlığa başkaldırışın vücut bulmuş hali ve asalet timsali Aziz Türkmen kardeşlerimizin her biri,haklı mücadelesin de,yüksek ahlak ve cesaret sembolüdür. Türkiye Cumhuriyeti, 80 milyon vatandaşı ile gözünü dahi kırpmadan daima Kerkük'ün yanında olmaya ant içmiştir. Siyasal veya otoriter hiçbir güç Kerkük'ü mütecaviz emellerine alet edemez" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Kerkük halkının huzurunu istediğini belirten Öztürk, "Kerkük'ü fitneyle oyuna getirmek isteyenler her kim olursa olsun apaçık düşmanımızdır. Yarın bununla da yetinmeyip Türkiye'nin sınır ötesin de bir Kürt devleti kurup gözlerini Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimize, Diyarbakır'a Hakkari ve Şırnak'a dikecek olan şeref yoksunlarıdır. Kısacası yılanın başı mutlaka erkenden ezilmelidir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim