• BIST 9918.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

MHP’li Muhalifler, 8 Nisan’a Kilitlendi

MHP’li Muhalifler, 8 Nisan’a Kilitlendi
Mahkeme, MHP'li muhaliflerin olağanüstü kongreye gidilmesi için yaptığı başvuruyu 8 Nisan Cuma günü karara bağlayacak.

Mahkeme, MHP'li muhaliflerin olağanüstü kongreye gidilmesi için yaptığı başvuruyu 8 Nisan Cuma günü karara bağlayacak. İzmir'de imza veren üst kurul delegeleri, mahkeme olağanüstü kongre kararı verse de vermese de MHP Genel Merkezi'nin olağanüstü kongreye gitmesi gerektiği yönünde görüş belirtti.

MHP'li muhaliflerin olağanüstü kongre başvurusunu değerlendiren Ankara Sulh Hukuk Mahkemesi, talebe ilişkin kararını 8 Nisan Cuma günü açıklayacak. Olağanüstü kongreye gidilmesi için toplam 548 toplanırken, MHP İzmir'de 54 üst kurul delegesinden 25'i imza vermişti. Olağanüstü kongre için imza toplayan partililer, mahkeme kararı öncesi değerlendirmede bulundu. Partililer, mahkeme olağanüstü kongre kararı verse de vermese de, MHP Genel Merkezi'nin ülke ve partinin geleceği için olağanüstü kongreye gitmesi gerektiğini söyledi.

KÖYMEN: "KIRGINLIKLAR ORDUSU OLUŞUYOR"

MHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı İlhan Köymen mahkeme kararı öncesi, "Demokratik temayüller uygulanırsa mahkemeden kongre kararı çıkmasını bekliyoruz. Hareketin geleceği açısından çıkmasa bile Genel Başkan tarafından erken kongre kararı alınacağını umut ediyoruz. Hareketin derlenip toparlanması lazım. Bir kırgınlıklar ordusu oluşuyor. Bunu Genel Merkez ve Genel Başkanın değerlendireceğini umuyorum. Dün Başbuğ Alparslan Türkeş'in ölüm yıl dönümü nedeniyle il başkanı ve teşkilatla birlikteydik. Farklı şeyler düşünebiliriz. Ülkücü gelenekte teşkilat hiyerarşisi vardır ancak ülkücü iradenin üstünde kimse yoktur. Burada kırgınlığa gerek yok. Maksadımız ülkücü hareketi iktidara taşımaktır" dedi.

HASAN ALİ TÜRKASLAN: "MAHKEME NE DERSE DESİN, KONGREYİ TOPLAMAK EN DOĞRUSU"

MHP İzmir eski İl Başkanı ve MYK eski Üyesi Hasan Ali Türkaslan da, mahkemenin hukuka uygun karar vermesini beklediklerini söyledi. Türkaslan, "İnşallah birilerinin de mahkemeye müdahale etmemesini temenni ediyoruz. Genel Merkez, tabanın çağrısına kulak vermeli. Mahkeme ne derse desin asıl olan bence ülkücü iradeye saygı göstermek ve tartışmalara neden olmadan kongreyi toplamak en doğrusudur. Mahkeme ne karar verirse versin tabanın iradesine saygı göstererek "kongreye gidelim" denmesi gerekir" diye konuşurken, MHP İzmir eski İl Başkanvekili Hakan Ürün ise "Mahkemeye güveniyoruz. Kurultayın toplanacağına inanıyoruz. Partimizin ve ülkemizin iyiliği için mahkemenin bu kararı vermesi lazım. Bu artık parti sorunu olmaktan geçti, ülke sorunudur" ifadelerini kullandı.

MUSTAFA KARAKUŞ: "AKLIN YOLU BİRDİR"

MHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, mahkemenin vereceği kararın çok önemli olduğunu, herkesin 8 Nisan'ı beklediğini ifade etti. "Aklın yolu birdir" diyen Karakuş, şöyle konuştu: "Hukukçular kanunları uygulamaya çalışan insanlardır. Namuslu, şerefli hukukçuların olduğu malumumuz. Yüzde 100 kongre kararı çıkacağı kanaatini taşıyoruz. Hukukun dili bir tane. 240 imza yerine yerine 548 imza ile müracaat edildi. Ancak velev ki kongre kararı çıkmadı; akla gelecek tek şey, bir kişinin iki dudağı arasında kalan hukukun yanlış kararı vermesi olacak."

"GENEL MERKEZ, 1 KASIM'DAN SONRA ZATEN KARAR ALMALIYDI"

Karakuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "MHP Genel Merkezi'nin 1 Kasım seçimlerinden sonra ülkücüleri mahkeme kapılarında imza peşinde koşturmak yerine kongre kararı almalıydı. Bu alınmadığı için kongreyi mahkeme kapılarında aramak zorunda kaldık. Tek muradımız ülkücü hareketi iktidara taşıyacak kadroların başa gelmesi. Ülkücü harekete en ihtiyaç olunan dönemde ne hikmettir MHP hamle yapmıyor. Mutlak suretle değişim şart. Genel Merkez partisini seviyorsa, ülkücülere karşı vefa borcunu düşünüyorsa mutlak suretle kongre kararı almalı. Genel Merkez tavrını belli etti ama bu tavır devam ederse ülkücü harekete darbe vurulmuş olur. Cuma günü namuslu hukukçular kongre kararı verecektir."

"KENDİSİ DE ADAY OLUR, KAZANIRSA KAZANIR"

MHP'nin kurucularından MHP İzmir eski Milletvekili Yusuf Kırkpınar da mahkeme kararını şimdiden bilmenin mümkün olmadığını ancak kongre kararı çıkması gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Genel Başkan partinin başında kalsın, saygı duyuyoruz ama artık 16 sene oldu. Artık partiler imparatorluk gibi oldu ama MHP'de cesaret var. İş buraya kadar geldi. Seçime gidilmesi en doğrusu olur. Kendisi de aday olur, kazanırsa kazanır. İnşallah parti için, millet için hayırlısı olur. Partide şuanda küskünlükler var. Bu akıl işi değil."

MUSTAFA KANDİL: "GENEL MERKEZ BÜYÜK İHTİMAL KONGRE KARARI ALACAK"

MHP eski Bayraklı İlçe Başkanı Mustafa Kandil de, her şeyin mahkeme kararına bağlı olduğunu, kongre kararı çıkmazsa parti için mücadeleye devam edeceğini belirtti. Aldıkları duyumlara göre, Genel Merkezin kongre kararı çıkmasa bile olağanüstü kongreye gideceğini kaydeden Kandil, "Büyük ihtimalle bu kararı alacaklar. Aldığımız duyumlar bu yönde. İstişareler yapıyoruz. Biz üzerimize düşeni yaptık. Kararı bütün ülkücü camia olarak sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim