• BIST 9891.05
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

MHP'li Ersoy, etnik kimliklerin gereğinden fazla öne çıkartılmasını eleştirdi

MHP'li Ersoy, etnik kimliklerin gereğinden fazla öne çıkartılmasını eleştirdi
MHP Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, millet kavramı üzerine yapılan yeni tanımlamaları ve etnik kimliklerin gereğinden fazla öne çıkartılmasını...

MHP Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, millet kavramı üzerine yapılan yeni tanımlamaları ve etnik kimliklerin gereğinden fazla öne çıkartılmasını eleştirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda parti grubu adına yaptığı konuşmada Ersoy, bunların üzerinden ayrılıkçı dil kullanıldığını belirtti. MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, "Devletin bekası için bazı bedeller ödenmesi gerekebilir, geçmişte de bu böyle olmuştur, bunu seküler akılla izah edemezsiniz, bu değerler var olan manevi kuvvetin içerisinde varlıklarını göstermeden temsil edilir." dedi.

Ersoy, sözlerine şöyle devam etti: "Nasıl ki bugün gündelik yaşamda vatandaşın mutluluğunu düşünüyor, ona göre siyaset üretiyorsak bu siyaseti üretirkenki değerlerimiz, millî kimliğimiz, mazimizi var eden değerlerin toplamı üzerinde bizi var ettiği için, bugünkü gündelik hayatın içerisinde bazı konuları sadece bugüne göre değil; doğmamış olanları, doğacak olanları da hesaba katıp geleceği planlamakla mümkün olmuştur."

Ersoy, siyasi iktidarı eleştirerek, "On dört yıllık iktidarı sürecinde çeşitli çürümelere rağmen, muhalefet olma ifadelerinin içerisini başka saiklerle doldurarak kendini güncellemeye çalışan bir hükûmet var fakat bu hükûmetin karşısına millî birikimle ve samimiyetle bu milletin müktesebatına haiz, iyi bir hazırlık içerisinde olan Milliyetçi Hareket Partisi var. Milliyetçi Hareket Partisi de demin ki bahsetmiş olduğumuz değerler manzumesinde "Önce ülkem yani devletim, sonra partim ve ben" anlayışını ortaya koyduğu için doğru olan işlerde, mücadelelerde yanlarında olmuştur. Siyasi iradenin devlet anlayışını yerine getirmesi ve bu konuda kararlı olması ve katı kurallarla "vatan bölünmez" diyebilmesi için vereceği her türlü mücadelede bilerek ve isteyerek yanında olma prensibiyle hareket etmekteyiz." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim